Francuska manikura – najtraženiji odabir za mladenke

Thinkstock / Spencer Davies
Na dan vjenčanja naše ruke su u prvom planu. Fotografi uvijek žele uhvatiti trenutak kada vaš odabranik stavlja prsten, stoga se potrudite da i vaše ruke zablistaju. Dunja Franulović iz studija Bella Vita otkrila nam je najpopularnije manikure za vjenčanje.
Vidi originalni članak

Haljina, cvijeće, šminka, frizura, prijevoz, sestrična iz inozemstva i njegov ujak bez prijevoza – mladenka ponekad mora misliti na nebrojeno mnogo stvari, stoga nije neobično da se dogode propusti. Usprkos svemu, jedna od stvari na koju ne smijete zaboraviti je manikura. Ruke su tog dana u prvom planu pa se počastite manikurom.

Klasika je uvijek IN

"Najpopularniji odabir je klasična francuska manikura, vjerojatno zato jer nikad ne izlazi iz mode, a ruke uvijek djeluju njegovano. Ona je klasičan odabir zbog kojeg nećete požaliti. Nekada je bilo popularno staviti svjetlucavi kamenčić ili nail art barem na prstenjak, ali potražnja za tim detaljima je opala", otkrila nam je Dunja Franulović iz studija Bella Vita.

Francuska manikura može se napraviti na više načina. Jedan je bojanje vrha nokta u bijelo i lakiranje ostatka prozirnim lakom. Mnogo češće se ipak kombinira bijela s raznim nude nijansama koje ujednačuju boju ploče nokta. Iako su na prvi pogled svi isti i među nude lakovima postoji razlika. Za francusku manikuru birajte lakove kremastog efekta, sukladno podtonu kože. Ženama hladnog tona bolje će stajati lak s notom ružičaste, dok one sa žutim tonom blistaju s lakom boje breskve.

"Ako se ne odluče na francusku manikuru, mladenke biraju drugi klasik – crveni lak. Mislim kako tog dana nitko ne želi riskirati te da su zato te klasične boje mnogo popularnije", dodala je Dunja.

Dobra vijest je što crvenih nijansi ima uistinu mnogo. Od gotovo narančaste do boje vina – svaka mladenka može pronaći nešto za sebe. Najomiljenija je ipak klasična crvena nijansa koja plijeni pažnju, ali ne djeluje nametljivo. Želite li ipak moderan zaokret u svojoj manikuri, odaberite lak sa sedefastim ili metalik efektom ili pak stavite nadlak sa šljokicama.

Trajna manikura je pravo rješenje

Želite li da najvažniji dan u vašem životu prođe bez panike, oslobodite si termin i za manikuru. U većinu kozmetičkih salona najbolje se naručiti barem tjedan dana ranije kako biste dobili željeni termin, a idealno bi bilo da na klasičnu manikuru odete na sam dan vjenčanja. Međutim, postoji i iznimka.

"Mladenkama svakako savjetujem nanošenje trajnog laka. On traje oko dva tjedna, prekrasno se sjaji cijelo vrijeme, a možete ga staviti i koji dan ranije bez straha da će se boja oštetiti. Klasična manikura uvijek sa sobom nosi rizik od oštećenja, bez obzira na nadlak i bazni lak. U mom salonu trajni lak košta 100 kuna i definitivno mislim kako se isplati", otkrila je Dunja.

Trajni lak je posebna vrsta manikure u kojoj se koristi lak namijenjen tzv. 'pečenju' u UV-lampi. Umjesto da se lijepe tipse i oštećuje ploča nokta, nokat se oblikuje na uobičajen način te se nanose baza, lak i nadlak koji zahvaljujući posebnoj formuli traju dulje. Zahvaljujući njemu možete biti sigurni kako će vaša manikura biti besprijekorna tijekom cijeloga dana.

Više slika i cijene lakova pogledajte u galeriji...

Više o tome kako organizirati vjenčanje sa stilom pročitajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr