'Flamboyage' – nova tehnika bojanja kose

Guliver Image/Getty Images
Trendseterice će oduševiti vijest da ombre napokon izlazi iz mode, a stiže nam 'flamboyage'. Sve o novoj tehnici stvaranja osunčanih pramenova otkrila nam je Teuta Mesaroš, vlasnica frizerskog salona Teuta.
Vidi originalni članak

Posljednjih godina imali smo priliku svjedočiti brojnim izvedbama ombrea – od onih koje su bile prekrasno izvedene do pukog blajhanja vrhova bez nijansiranja. Sada, kada je ombre napokon dosadio svima, stiže flamboyage.

"Tehnika sjenčanja kose nije sasvim nova, ali je razlika u tome što se za flamboyage koriste posebne trake. Trake su ljepljive poput folije i prislone se uz pramen te odvoje i boji se samo kosa koja ostane na foliji. Ovom tehnikom moguće je raditi i veće i manje kontraste na kosi, ali poanta je da kosa izgleda prirodno", objašnjava Teuta Mesaroš iz frizerskog salona Teuta te ističe kako se na ovaj način izbjegavaju 'prugasti' pramenovi gdje su prijelazi jasno vidljivi.

"Cijena ovih pramenova je nešto skuplja zbog zahtjevnosti izrade i potrošnog materijala. U našem salonu to je 550 kn, bez pranja, bojenja, frizure i šišanja", za kraj je dodala Teuta.

Posjeti Miss7.24sata.hr