Evo kako ćeš u samo dva tjedna doći do savršenog izgleda kože za vjenčanje

shutterstock Njega kože prije vjenčanja
Vidi originalni članak
  • Na vjenčanju bi sve trebalo biti savršeno, uključujući ten! 
  • Kako se to može postići u kratkom roku? 
  • Donosimo ti raspored koji točno razlaže koje (mini) tretmane ljepote trebaš ubaciti u rutinu i kada

Sve su oči uprte u tvoje lice! Naime, premda su se vjenčanica i svadbena frizura definitivno češće spremale na tvoju posebno kreiranu Pinterest ploču u mjesecima prije velikog dana, jamčimo sljedeće: u videu vjenčanja, koji bilježi čarobne riječi „uzimam“, ništa neće biti tako puno u fokusu poput usana i tena.

Blijedi ten ili nabuhle oči stoga ne bi trebali biti poseban gost na svadbenom domjenku. Najmanje dva tjedna prije vjenčanja treba krenuti u akciju uljepšavanja. Jesi li jučer popila nekoliko čaša šampanjca s djeverušama? To bi se i danas moglo primijetiti na tvom licu. Ali, s pravom pripremom kože te se brige ubrzo zaboravljaju, a ovako funkcionira plan pripreme kože za vjenčanje...

Dva tjedna prije vjenčanja: piling i sunčanje

Piling je uvijek dobra ideja, ali osobito dva tjedna prije vjenčanja možeš malo proširiti svoju rutinu pilinga. Kožu treba očistiti otprilike dva do tri puta tjedno u pripremi za svadbenu ceremoniju. Zašto? Tako sprječavaš sitne bore i nečistoće te dobiješ dugotrajno blistavu kožu. Također je pravo vrijeme za prvo samotamnjenje. Ostanu li tamne mrlje, one će nestati do vjenčanja, a ti ćeš i dalje imati savršenu, nježnu preplanulost ispod bijele haljine.

Beauty 4 stvari koje rade slavne žene sa besprijekorno sjajnom kožom

Dva dana prije vjenčanja: vlaga, vlaga, vlaga

Glatka koža, pune usne i ni natruha tamnih sjena ispod očiju – tako vjerojatno svaka mladenka želi izgledati. Kako bi taj plan uspio, trebala bi svojoj koži dati puno vlage barem dva dana prije velikog dana. Za ljubitelje profesionalnih tretmana lica idealni su tretmani koji uklanjaju mrtve stanice kože te unose hranjivo sredstvo u kožu. Trenutni učinak sjaja je zajamčen!

Nemaš više vremena ili strpljenja za profesionalni tretman lica? Onda je maska preko noći savršena alternativa. Vlaži kožu preko noći, a ti se sutradan budiš glatkog i blistavog tena. 

Na dan vjenčanja: Umirujući proizvodi

Konačno je stigao i taj dan, dan koji te je držao na nogama posljednjih nekoliko mjeseci. Ono što je sada važno je da se osjećaš ugodno sa svime što koristiš taj dan. Naime, stres ima osobito značajan utjecaj na sliku kože. Najbolji način za početak jutra je s tvojim omiljenim jastučićima za oči. Ništa ne ostavlja kožu opuštenijom od konačne doze hijaluronske kiseline ili kolagena iz silikonskih jastučića.

Zatim kružnim masažnim pokretima nanesi dnevnu kremu i nježno „probudi“ ten za sjajan dan. Nekoliko kapi tekućeg highlightera pojačat će tvoj prirodni sjaj i dopustiti da doista zablistaš. 

Beauty Uz ovih sedam trikova koža će ti preko noći postati ljepša i zdravija!

Posjeti Miss7.24sata.hr