Ekstenzije za guste i duge trepavice

Sanjin Strukić/Pixsell
Trepavice su iznimno važan detalj na svakom licu. Da je uistinu tako, potvrđuje i činjenica da je maskara najprodavaniji kozmetički proizvod na svijetu te da svaki kozmetički brend izbaci barem jednu novu maskaru godišnje. Međutim, žene koje žele veće, gušće i dulje trepavice sve češće se odlučuju za ekstenzije trepavica.
Vidi originalni članak

U kozmetičkom salonu Mysterion, ugradnja trepavica je iznimno popularan tretman. Vlasnica Monika Kundih Antunović ističe kako se radi o sigurnom tretmanu koji se provodi u salonima:

"Prilikom lijepljenja trepavica koristi se medicinsko ljepilo koje je i hipoalergeno tako da se može koristiti i na osobama s osjetljivim očima ili onima koje nose kontaktne leće. Sam proces aplikacije je bezbolan i jedini savjet koji dajemo ženama nakon ugradnje je da trepavice ne smiju doći u doticaj s vodom narednih 12 sati."

"Rok trajanja" ovog tretmana je između 30 i 60 dana, odnosno u skladu je s životnim vijekom prirodne trepavice. Nakon 30 dana počinju opadati prirodne trepavice, a s njima i umjetne te je potrebno doći na nadogradnju.

"Suprotno uvriježenom mišljenju, ovaj tretman ne oštećuje prirodne trepavice. Stvar je u tome da ćete, ukoliko prestanete ugrađivati ekstenzije, prije ili kasnije dobiti natrag svoje prirodne trepavice koje su rjeđe, tanje i kraće. Stvar je navike i percepcije", kaže Monika.

Prije ugradnje same trepavice, ekstenzije se pripremaju na način da se odredi njihova duljina i debljina, jer ekstenzija ne smije biti opterećenje prirodnoj trepavici. Ovaj korak je iznimno važan, jer ugrađene trepavice moraju slijediti rast prirodnih trepavica.

"Način na koji se ekstenzije ugrađuju najviše ovisi o obliku oka (bademasto, okruglo, sitno, krupno...) te se u skladu s njim kombiniraju različite duljine da efekt ne bi bio umjetan. Kada su ekstenzije pripremljene kreće se na ugradnju", objašnjava Monika.

Proces ugradnje je precizan i zahtjevan: pincetom se izdvoje sitne prirodne trepavice i na jednu od njih se lijepi ekstenzija. Ekstenzija se umače u ljepilo, njome se maže prirodna trepavica te se na nju polaže ekstenzija. Višak ljepila se uklanja, a postupak ponavlja dok oba oka nisu obogaćena prekrasnim, dugim trepavicama.

Na kraju se skidaju izolatori i češljaju trepavice. Svaka klijentica dobiva i nekoliko savjeta vezanih uz njegu i održavanje svojih trepavica:

"Ukoliko ne želite, ne morate koristiti maskaru. Na kraju krajeva, žene upravo zbog nje često ugrađuju trepavice, no stavite li je, neće se dogoditi ništa loše. Ono na što treba pripaziti je odlazak u saunu zbog vlage i doticaj s vodom prvih 12 sati nakon stavljanja. Ne preporučuje se niti agresivno trljanje, ali s obzirom da sada ne trebate nositi maskaru, ono nije niti potrebno", za kraj je dodala Monika.

Cijena prve ugradnje trepavica je 800 kn, a svake nadogradnje 330 kn.

Više slika samog procesa ugradnje trepavica pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr