Ecija Ivušić: "Radije naglašavam oči nego usne"

Goran Jakuš/Pixsell
Voditeljica Ecija Ivušić uvijek izgleda glamurozno, a u beauty intervjuu za Budi.IN otkrila nam je tajne svog uvijek savršenog izgleda.
Vidi originalni članak

"Mislim da je moj prvi kozmetički proizvod bila maskara. Sjećam se da je tada bio veliki marketinški boom Max Factorove maskare 2000 Calorie, koja je jednako popularna i danas. Od šminke sam jedino koristila korektor, kojim sam pokrivala pubertetske nepravilnosti u vidu prištića i maskaru. Sjećam se da mi je to bilo otkriće što se tiče naglašavanja očiju make-upom, a i dan danas preferiram uvijek naglasiti oči, prije usne", otkriva lijepa voditeljica Ecija Ivušić koja nas uvijek iznova oduševi svojim modnim, ali i beauty kombinacijama.

Očito je tako oduvijek, jer se Ecija ne sjeća nekih 'kikseva. Ljepotu je počela pratiti još kao djevojčica listajući beauty editorijale u Cosmopolitanu na koji je njena mama imala pretplatu i svojom skromnom make-up kolekcijom je znala iskopirati cijele lookove.

"Alat sam pretežno krala od mame ili više od tete, s obzirom da mi mama nije bila neka žena od pretjeranog ušminkavanja. A što se tiče modnih kikseva, moram priznat da ih je bilo, dugo sam se stilski tražila, a moram priznat da sam od osnovne do srednje škole isprobala široki spektar stilova, od reperskog i širokih tregerica i skaterskih tenisica, do potpuno šminkerski-bapskog, s ozbiljnim sakoima, kakve ni dan danas ne nosim", prisjeća se kroz smijeh Ecija.

Ecija naglašava kako može preživjeti bez trunke šminke na licu, ali ako se već odluči na šminkanje, čak se i najjednostavnija varijanta sastoji od tonirane kreme, korektora ispod očiju, iscrtanih obrva, maskare, rumenila i Melema na usnama. Kada želi posebno zablistati je iluminator, Mac Studio Fix, kojim sjenča jagodice kostiju i umjetne trepavice koje uglavnom stavlja za evente, posebne prigode i rad u studiju.

"Imam dosta zahvalan ten u posljednje vrijeme pa se ne opterećujem s pojmom teške šminke. Općenito ne koristim teške pudere, jer ne volim kada mi se vide pore te imam mali trik što se tiče što svježijeg izgleda, a on je da nikada ne stavljam puder na čelo. Tako se dobiva dojam mladosti i svježine jer i najmanja mimika stvori nabore od pudera i dojam naboranog čela", otkriva svoj omiljeni trik Ecija i dodaje,"Naravno da mi nije ugodno u studiju po velikim vrućinama i još dodatnim reflektorima snimat pod full make-upom, ali nekako se uvijek izdrži i čim dođem doma, skinem odmah šminku micelarnom otopinom i pustim kožu da diše. Idealan make up za mene je prozračna podloga, rumenilom naglašene jagodične kosti i maskarom oči. Također volim iscrtati usnice olovkom boje mesa i time ih vizualno povećam te samo nanesem još njegu, recimo melem ili L'Occitaneov balzam za njegu usana"

Popularna voditeljica nema loših navika u njezi kože i jasno ističe da ne pristaje na kompromise. Ima ustaljenu rutinu od tri koraka prije spavanja i strogo je se pridržava, a sastoji se od gela za čišćenje, tonika i kreme. Trudi se piti puno vode, da pruži kožu i hidrataciju iznutra, a jedina loša navika koju priznaje je da povremeno istisne pokoji prištić što se odmah i vidi jer ima jako osjetljivu kožu lica.

"U posljednje vrijeme baš i ne idem na beauty tretmane, eventualno obavim čišćenje lica, a uz sve beauty rituale koje moram redovito izvršavati radi posla, kao što su briga o kosi i noktima, depilacije, šminkanja i vježbanje, radije ću se opustiti uz masažu, nego probati ikakav novi tretman", iskrena je Ecija koja njegu kose prepušta u ruke salona Ruža Essentials salona.

"Kosu uopće ne perem doma. Padaju mi napamet često razne ideje, a nekad i gluposti što se tiče maltretiranja svoje kose, i ako ću išta na svom tijelu izmaltretirat u stanjima nemira, dosade ili sreće, to će biti moja jadna kosa. Tako mi je nedavno napamet palo oblajhati se. Prije toga ošišati je pola. Za nečim požalim, za nečim ne, a moja teorija je uvijek "narast će" ili pak "ima izlaza" i "u Ruži sve mogu spasiti". Većinu ideja za frizure i stilove, sama smišljam i nerijetko u salon dolazim s konkretnom slikom ili vizijom. I nekako se ne bojim da će mi ikada nestati inspiracije što se tiče kose", kaže naša simpatična sugovornica.

Starenja se zasad ne boji, jer koristi preventivnu njegu protiv bora i ima osjećaj da je s krema za akne direktno prešla na kreme protiv starenja kože. Kako ima masnu kožu i dobru genetiku, smatra da je neko vrijeme zaštićena od korektivnih postupaka na koži.

"Podržavam ih ako su zaista samo korektivni i minimalni, i zaista postoje dobri primjeri estetskih korekcija, ali nažalost većina ih je loša. Nikada ništa nisam radila na svome tijelu i licu i za sada niti nemam potrebe, ali s godinama se nikad ne zna. Mogu te neugodno iznenaditi. Definitivno nisam izričiti protivnik estetskih zahvata, ali skeptik jesam. Za mene je ikona ljepote Kate Moss, koja mi je najkompletnija žena na svijetu što se tiče stila i pojave. Ima fizički ljepših, ima stilski ispravnijih, ima i imidžom moralnijih, ali ona ih sve pomete karizmom i onim faktorom x", dodaje za kraj Ecija.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr