Djeluju li šamponi za suho pranje kose?

Thinkstock / Spencer Davies
Svakoj ženi se ponekad dogodi da ne stigne oprati kosu. Skupljanje kose u rep, nošenje kapa ili marame nije uvijek rješenje, stoga se kozmetička industrija dosjetila šampona za suho pranje.
Vidi originalni članak

Ponekad je jednostavno teško stići oprati kosu baš na onaj dan kada biste trebali. Život kakav vodimo danas poprilično se razlikuje od onog kakav smo vodili do prije samo desetak godina, ali na svu sreću, kozmetička industrija ide u korak s vremenom i sve više proizvoda je kreirano za žene koje žive užurbano i nemaju uvijek vremena za sebe.

Jedan od takvih proizvoda je i šampon za suho pranje kose. Moglo bi se reći da su među ženama izazvali pravu pomamu, jer omogućuju da preskočite pranje za jedan dan. Na taj način nećete morati razbijati glavu hoćete li u vremenskoj stisci stići oprati, isfenirati i oblikovati kosu. Ja sam isprobala Batiste Original šampon koji je kultni proizvod među šamponima za suho pranje.

Karakteristike proizvoda: Batiste Original (29,90 kn u Bipi) ima osvježavajući limunski miris. Tankoj kosi daje volumen i pomaže u njenom oblikovanju. Prilikom nanošenja rasprši se po kosi, nježnim utrljavanjem prodire do tjemena i uklanja nečistoću, a kosa pritom ostaje mekana, čista i revitalizirana.

Moj prvi dojam: Proizvod na tržište dolazi u pomalo retro pakiranju u plavoj, zelenoj i žutoj boji koje mi se jako sviđa i djeluje kao osvježenje u kupaonici. Pakiranje podsjeća na klasično pakiranje laka za kosu ili bilo kojeg drugog spreja – radi se o limenoj dozi s raspršivačem.

Faza testiranja: Pošto mi je ovo prvi susret sa suhim šamponima, a i svjesna sam da se radi o bijelom prahu na mojoj tamnoj kosi, pa sam uzela u obzir da Batiste ima i šampon za tamnu kosu (dobro je znati tu informaciju).

Sam proces nanošenja je jednostavan: našpricate sprej, promasirate prstima i višak iščešljate. Mali savjet je da ako imate valovitu kosu kosu raščešljate i prije nanošenja spreja. Jednom kada iščešljate proizvod kosa dobiva čišći izgled.

Moj konačan dojam: Radi se o proizvodu koji ne bih preporučila za svakodnevnu primjenu iz jednostavnog razloga jer nije higijenski ne prati kosu, ali je zato kao stvoren za dane kada ste u vremenskom škripcu ili ako imate masnu kosu, a nemate energije svaki dan je prati i sušiti. Ono što me oduševilo je osvježavajući miris koji prekriva neugodan miris masne kose te volumen koji daje. Lagano odiže kosu od tjemena te se već na prvi pogled doima mnogo čišćom.

Ovaj šampon ipak ne bih savjetovala ženama s kovrčavom kosom, jer s obzirom na to da ju je teško raščešljati, možda je ipak bolje da se odluče za klasično pranje. Isto tako, potrebno je paziti koliko proizvoda stavljate. Doduše, ja sam za potrebe recenzije našpricala nešto veću količinu radi testiranja, ali je i dalje moguće da vam na tamnoj kosi ostanu bijeli tragovi i u tom slučaju je bolje kupiti šampon za tamnu kosu.

Posjeti Miss7.24sata.hr