Dešifrirali smo omiljene beauty lookove

Danijel Berković/PIXSELL
Za svaki kvalitetan make-up bitno je da je koža na licu što odmornija, a pročitajte i ostale savjete...
Vidi originalni članak

Smokey eye, blistavi ten i minimalni make-up ili šljokice i upečatljiv look... Što god izabrali, treba znati osnove dobrog i izdržljivog make-upa. Blistav, ujednačen ten, plus jače ružičasto rumenilo i sličan ton na usnama. Druga je varijanta, također superpopularna i malo zahtjevnija, smokey s tonovima od smeđe do crne. Ovaj look podsjeća na Snjeguljicu.

- Meni je to jedan od najdražih stilova - ističe Natalija Primorac Udovičić, dugogodišnja vizažistica i kozmetičarka, te nastavlja: “Ponekad je smokey look potrebno jače fiksirati, no zato je tu primer. Treba istaknuti da je područje oko očiju kod većine žena izrazito osjetljivo, sama tekstura kože je tanja. U zimskom periodu oči nam često suze zbog razlike u temperaturi, izrazito suhog zraka, dioptrije ili ostalih anomalija oka. Poslije primera obvezno stavite korektor na područje oko cijelog oka. Sjenila moraju biti izrazito pigmentirana.” Za svaki kvalitetan i dobro izveden make-up bitno je da je koža na licu što odmornija, a za brze rezultate odlične su takozvane korejske maske koje se jednokratno drže na licu.

- Ako niste za smokey, predlažem istaknute usne, s očima u drugom planu. Tu treba dobro korigirati i prekriti podočnjake, kapilare, podloga mora izgledati besprijekorno - kaže vizažistica. Jedan od vječnih make-up proizvoda je i crveni ruž. Vizažistica savjetuje da s njim pazite - u slučaju odabira pogrešne nijanse, zubi mogu izgledati žuto, a boja tena doimati se drukčijom, dodaje vizažistica. Obvezan je u torbici puder za matiranje, on će srediti neželjeni sjaj koji se može pojaviti nakon nekoliko sati. No to ovisi i o početku priče - ispod svega ide dobra hidratantna krema koja vam sigurno odgovara, isprobana je više puta i dokazano djeluje na vašu kožu.

Naravno, sve skupa prije spavanja treba obvezno skinuti s lica! Genijalno je na ovom području micelarno ulje ili otopina - miceli uklanjaju sve tragove ne samo klasične, već i vodootporne šminke u trenu. Neke su formule dodatno obogaćene njegujućim uljima badema i masline, a rezultat uključuje i izvrsnu hidrataciju te baršunastu mekoću. U dodiru s vodom stvara se emulzija koja se jednostavno ispire te ne ostavlja mastan trag, a lice ostaje besprijekorno čisto. Preporučuje se za sve tipove kože, posebice osjetljivu i suhu, kao i za sve one koji imaju osjetljive oči.

Posjeti Miss7.24sata.hr