Danijela Martinović: "Za dobru kožu potrebne su briga i njega!"

Daniel Kasap/Pixsell
Danijela Martinović je veći dio svog života provela na sceni, pred povećalom javnosti, ali nikada nije pokleknula i drastično mijenjala svoj izgled. Pjevačica koja kao da ne stari, otkrila nam je kako i u četrdesetima zadržati mladolik izgled.
Vidi originalni članak

Danijelu Martinović još iz vremena 'Magazina' pamtimo kao lijepu plavušu vedrog duha. Iako je od vremena kada je bila pjevačica u jednoj od najpoznatijih hrvatskih grupa prošlo mnogo vremena, Danijela i dalje osvaja svojom ljepotom i mladolikim izgledom, iako je prešla četrdesetu.

"Nedavno sam napunila 41 proživljeno proljeće! Zar to nije divno? Tajna mog izgleda krije se u nekoliko bitnih sastojaka: malo geni (hvala ti mami) i puno brige i njege koje posvećujem svome tijelu i licu. Moji me prijatelji u šali zovu 'feng shui' jer sam oličenje zdravog života. Davno sam usvojila neke lijepe navike koje mi odgovaraju a moje mi tijelo to višestruko uzvraća", otkrila nam je Danijela.

Nesigurnost zbog prvih bora

Simpatična pjevačica smatra kako je kozmetička industrija danas jako rigorozna i nasilna prema ženama.

"Već u ranim dvadesetima počnu nam pričati priče o tome kako ćemo ubrzo trebati kreme protiv bora i tako sebi osiguraju sigurnu zaradu za sljedećih nekoliko desetaka godina, a cure u ogledalima samo traže neke nove znakove starenja tako da niti ne stignu uživati u svakom dijelu svoga života! Kremu protiv bora koristila sam svega nekoliko puta u životu, više volim bogate kreme za hranjenje i kreme za hidrataciju kože", objasnila je.

Danijela priznaje kako je i zbog medijskog pritiska da svi moramo biti lijepi i mladi, osjetila nesigurnost kada je primijetila prve bore. Vjeruje kako se takva atmosfera stvara namjerno kako bi žene trošile što više na tretmane, aparate, zahvate i kreme.

"Nakon susreta sa vrlo priznatom dr.dermatologije kod koje sam bila iz potpuno drugih razloga, a koja mi je sasula u lice takvu hrpu tretmana koje bi trebala napraviti osjećala sam se kao Quasimodo! Sva sreća da nisam podlegla toj klasičnoj manipulaciji. Odlučila sam se za neinvazivne tretmane i redovnu i temeljitu njegu lica", kaže poznata Splićanka.

Jedno od njenih osnovnih pravila za zdravu kožu bez bora je njega kože. Nikada nije zaspala sa šminkom, čak ni kada se vraća s koncerata u 7 ili 8 ujutro. To je njeno zlatno pravilo, a jednom mjesečno odlazi na čišćenje lica  te kombinira tretmane stimulacije mišića lica, radiovalove, laser i masažu lica. Vjeruje kako je koža ogledao cijelog bića koje pokazuje koliko sna nam nedostaje, što jedemo, koliko vode pijemo i kakav je balans naših hormona te kako istinski može zablistati tek kada je u balansu i potpomognuta dobrim kremama i preparatima.

"Zaljubljena sam u Chanel.Oduševljena sam njihovom najnovijom linijom Le Jour, La Nuit i Le Weekend. Le jour pomaže koži da se prilagodi vanjskim promjenama ,La Nuit snažno i neprekidno hidratizira tijekom noći i Le weekend  koji  koristim dva puta tjedno -uklanja odumrle stanice i hidratizira. Živjela Coco!", otkrila nam je Danijela svoju malu tajnu i usput dodala kako se itekako vidi brine li se netko o svojoj koži. Vjeruje kako briga ne znači nužno skupe tretmane, pošto i priroda ima svojih blagodati. Borbu protiv starenja smatra pomalo uzaludnom.

Borba protiv starenja je uzaludna

"Recite mi samo jednu osobu koja se izborila protiv starosti i čemu uopće borba protiv nečega što je jedino logično i prirodno. Zamislite da se priroda bori protiv svih svojih faza, godišnjih doba , oseka i plima. Nastao bi potpuni kaos. Žao mi je što su starost toliko izvrijeđali, omalovažili i ocrnili da većina žena zaista ne zna uživati u tom svom životnom razdoblju koji bi trebao biti kao 'bablje ljeto' smiren, veličanstven, mudar, lijep, zadivljujući", dodaje.

Pjevačici nije jasna ni fama koja se javlja oko estetskih zahvata. Kaže da ih, ako se izvode u granicama normalnoga te usrećuju osobu, pozdravlja. Međutim, čini joj se kako većina osoba koje završe u ordinacijama estetske kirurgije ne shvaća da njihovi problemi nisu isključivo estetske prirode i tu vidi najveći problem. Dodaje i kako se bojanjem fasade ne može uljepšati ruševina iznutra, stoga otkriva najbolji savjet o starenju koji je dobila:

"Uživajte u svakom trenutku i nemojte biti žrtva nametnutih vrijednosti, jer dok tako trčite za ciljem koji nikada nećete dostići proći će vam život. I puno, puno se smijte!"

Sve ostale tajne uspješnog anti-aginga, pročitajte ovdje...

Posjeti Miss7.24sata.hr