Cvjetni parfemi za trendi jesen

Thinkstock / Spencer Davies
Novu sezonu obilježit će cvjetni mirisi. Sve vodeće modne kuće od Bossa do Valentina, nisu odoljele egzotičnim cvjetnim kreacijama koje će nas grijati i podsjećati na proljeće tijekom hladnijih dana.
Vidi originalni članak

Za otmjene dame

Coco Noir je najnovija mirisna kreacija iz Chanela koja je inspirirana životom Coco Chanel i njenim boravkom u Veneciji. Miris se otvara citrusnim voćem, a srce odiše intenzivnim mirisom jasmina, esencije ruže, narcisa i crvenog geranija. U bazi se nalaze tople i bogate note brazilske tonke, Bourbon vanilije, sandalovine, tamjana i bijelog mošusa.

Boss Nuit Pour Femme oduševljava sofisticiranom kompozicijom, a zaštitno lice mu je Gwyneth Paltrow. Miris je baš poput Gwyneth: seksi, provokativan, ali i dalje sofisticiran. U gornjim notama kriju se breskva i aldehidi, dok srce mirisa skriva jasmin, ljubičicu i bijelo cvijeće. Glava mirisa sačinjena je od sandalovine i mahovine.

Za klasičarke

Lancome La Vie Est Belle kao zaštitno lice ima fantastičnu Juliu Roberts, a u bočici krije gurmansku kompoziciju crnog ribizla i kruške, irisa, jasmina te cvijeta naranče i pačulija, tonke, praline i vanilije.

Iz modne kuće Valentino stiže nam Valentina Assoluto, miris koji je mnogo zavodljiviji i prikladniji za večernje izlaske od originala. Gornje note breskve, bergamota i tartufa savršeno se sjedinjuju s tuberozom, jasminom i vanilijom u srcu te mahovinom, pačulijem i cedrom u bazi.

Mirisni oblak za glamurozne izlaske

Modna kuća Gucci lansirala je pravu malu luksuznu kompoziciju – Gucci Premiere. Zaštitno lice parfema je glumica Blake Lively, a sam miris oduševljava toplim notama bergamota i cvijeta naranče, bijelog cvijeća i mošusa te kože i drveta. Dolazi u zlatnom pakiranju koje će poput komada nakita ili lijepe skulpture krasiti vaš toaletni ormarić.

Mademoiselle Ricci Nine Ricci već na prvu osvaja fantastičnim dizajnom i čepom koji podsjeća na ogromnu mašnu, a sigurni smo da će biti jedan od najpoželjnijih mirisa ispod bora. Gornje note kriju ružu i crveni papar, dok su u srcu oleander, lovor i divlja ruža. Baza mirisa su mošus i svijetlo drvo.

Za romantičarke

Escadina Especially Escada Delicate Notes (499 kn) kao da je kreirana za žene koje su u duši romantične djevojčice. Lepršava i laganija verzija mirisa Especially Escada kreirana je s grejpom, japanskom ružom i kruškom u glavnim notama. Srce je sačinjeno od akorada ruže, amrete i ylang-ylanga, dok se u bazi osjete drvene note i mošus.

Moschino Pink Bouquet (446 kn) je cvjetno-voćni miris koji dolazi u srcolikoj bočici. Gornje note obavit će vas bergamotom, šerbetom ananasa i maline. U srcu su cvjetovi jasmina, ružičasti đurđevak, ljubičica i latice božura, a donje note su od sočnih breskvi, medenjaka i mošusa.

Razigrani mirisi za one koje znaju što žele

Juicy Couture lansirao je Viva La Juicy Le Fleur (465 kn) – miris koji budi djevojčicu u vama. Razigrane note mandarine, crvenog ribizla i lokvanja spajaju se s gardenijom i jasminom. Kao trajan trag ostaju vanilija, karamela i sandalovina.

Guerlainova La Petite Robe Noire (599 kn) je oda maloj crnoj haljini. Crna trešnja kombinirana je s bademom, ukusnim bobicama i bergamotom. Slijedi dragocjena kombinacija svježe, eksplozivne esencije bugarske ruže i prisustvo meke, nježne turske ruže absolute. Skriveno izazivanje likoricije i dimljenog crnog čaja sačuvano je za kraj. Buđenje tamnih, snažnih i plemenitih korijena vodi prema nešto sušoj zavodljivosti uz dodir anisa.

Cijene mirisa saznajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr