Četiri emotivne ispovijesti žena koje je život naučio važnu lekciju - kako voljeti svoje tijelo

Screenshot/Facebook miss7
Vidi originalni članak
  • Kako bi nas ovog ljeta motivirao da ponosno ispričamo priče upisane na našoj koži, Dove je pokrenuo kampanju pod nazivom Kada bi moja koža pričala
  • Kruna kampanje je emotivan video koji je okupio hrabre i inspirativne žene koje su svoje priče odlučile podijeliti s javnosti i svojim primjerom pokazati drugim ženama da nas nesavršenosti poput celulita, striji, akni ili ožiljaka ne bi trebale sprječavati da volimo svoju kožu, i na kraju krajeva živimo život punim plućima
  • Njihove emotivne priče pročitaj u nastavku članka, a cijeli podcast možeš pogledati na miss7 Facebooku

U razgovoru s Antonijom Blaće Andrea Kljajić, Lucija Golub, Elvira Klasić i Nina Martina Korbar ispričale su svoj borbe, strahove, padove i uspone koje su doživljavale  svaki put kada bi se pogledale u ogledalo. Život je ostavio tragove na njihovoj koži, i to je potpuno u redu. Oni su znak da smo još uvijek živi, vraćaju nas u prošla vremena, podsjećaju nas na uspomene i na to koliko smo snažni. Kada bi tvoja koža pričala, sigurno bi imala štošta za ispričati, baš kao i njihova...

Andrea, Lucija, Elvira jedne su od 100 žena koje su se prijavile kako bi podijelile svoju priču s javnosti, a upravo su njihove priče odabrane kao najinspirativnije. Ninu Martinu Korbar šira javnost je upoznala tijekom sudjelovanja u RTL-ovom showu ''Život na vagi'', a njen je napredak u vidu skidanja kilograma i zdravog načina života nastavila pratiti na njezinom Instagram profilu. 

Andrea je tijekom studiranja zbog stresa, problema sa štitnjačom, toksičnog partnerskog odnosa i depresije počela gomilati kilograme. Iako je iz cijele situacije izašla jača nego prije te je uspješno istopila kilograme, na njenoj koži ostale su strije. U podcastu je ispričala kako se dugo nadala da će strije proći same od sebe, da to nije njena koža i da je ovo tek san iz kojeg će se uskoro probuditi. No, to se nije dogodilo. Umjesto toga, Andrea je radila na sebi i svom psihofizičkom zdravlju, a danas na svoje strije gleda s ponosom. One su njen podsjetnik na to koliko je daleko dogurala, kao i da svi problemi u životu prođu.

Lucijina priča je ipak nešto teža od Andrejine i počela je prije otprilike godinu dana. Kroz život nije imala problema s nesavršenostima na koži i bila je blagoslovljena lijepom kožom, a onda su s 25 godina počeli problemi. Njeno lice je svakodnevno bilo upaljeno i crveno, a s urtikarijom i atopijskim dermatitisom su uslijedili i anksioznost i napadaji panike. Po noći se budila, osjećala je kao da se guši, plakala je. Dok su drugi bili frustrirani činjenicom da zbog globalne pandemije moraju biti u izolaciji, ona je zbog istog bila sretna, jer nitko neće vidjeti njeno lice. A onda se odlučila otvoriti prijateljima te je shvatila da nije sama. 

''Otuda je krenulo na bolje. Jedino s čime imam problem je ta anksioznost koja me još uvijek ponekad ulovi, ali sada otvoreno razgovaram o tome sa svima. I nije mi 'bad' kad me netko vidi i pita ispričati što mi je to na licu. Možda netko ima slično iskustvo i može mi pomoći'', reka je Lucija koja još uvijek vodi svoju borbu s bolnim osipom koji se sada počeo pojavljivati i na tijelu. Zbog njega se ne može kupati i sunčati, a najveći problem je taj što ne zna kako ga liječiti. Ali, ono što se promijenilo, je to što sada više nema pritisak hoće li njen osip netko primijetiti i zbog toga se osjeća slobodnije.

Od kad se prestala stresirati oko toga što će ljudi reći ili misliti, smanjili su se i problemi na koži. Lucija je shvatila da stres u njenom slučaju igra značajnu ulogu i upravo je to saznanje bilo okidač da prihvati sebe takvu kakva je.

Elvira je svoj ožiljak 'zaradila' na Novu godinu 2019. Probudila se na Institutu za tumore gdje joj je operirana dojka. Umjesto lijeve dojke ostao je samo veliki ožiljak. Svoj ožiljak je dugo ignorirala, a tek je tri godine kasnije shvatila da je on njezin život.

''Ne bih ga mijenjala za ništa na svijetu. Donio mi je bol, donio mi je smetenost, izuo me je iz cipela, ali mi je na kraju donio i puno smijeha, predivna prijateljstva. Zbog njega drugačije gledam na život. Čak nisam išla ni na rekonstrukciju, jer kada ga sada pogledam shvatim da mi je samo nebo granica'', započela je svoju emotivnu ispovijest Elvira koja je istaknula da joj je obitelj bila velika podrška. Njen suprug joj je najviše pomogao u tome da prihvati svoje tijelo i učinio da se osjeća lijepom.

Sada je zdrava i vrlo zadovoljna svojim izgledom, a isto se osjeća i Nina Martina Korbar koja je svoje iskustvo 'iscjeljenja' podijelila s hrvatskom javnosti kada je na televiziji odlučila smršaviti i dati sebi priliku da zavoli svoje tijelo. Nina je jedna od influencerica koja se uključila u Dove kampanju, ispričavši na Instagramu svoju priču o strijama koje su rezultat gubitka 60 kilograma. 

''Prije sam prema sebi bila prestroga. Nije loše ako netko želi riješiti neki nedostatak na koži poput strija, ali ne treba to gledati na način da mrzi sebe i svoje strije, nego kroz prizmu ljubavi. Ti si ipak u životu nešto prošla zbog čega je ta strija došla, napravila si nešto super na sebi da bi došla do te pozitivne promjene koju živiš danas. I to što je možda želiš ukloniti je super, ali gledaj na nju iz pozitivnog kuta'', poručila je Nina Martina svim ženama koje gledaju podcast.

Emotivne priče iz ženskog ugla i inspirirajuće poruke sugovornica na ovu važnu temu pogledajte u VIDEU.

Kada se osjećamo dobro u vlastitoj koži, na vidjelo izlazi naša najbolja verzija sebe – autentična, jedinstvena, stvarna. Nije uvjetovano nikakvim standardima ljepote, jer tada standarde ljepote postavljamo sami. Ne gledaj poprijeko nesavršenosti na sebi već uživaj u svojoj koži bez zadrške, ona priča najzanimljiviju priču

Posjeti Miss7.24sata.hr