Boris Čavlina postao umjetnički direktor Gothe

Davor Puklavec/ Pixsell
Ako ste se ikada pitali koliko je potrebno da nastane make up kolekcija ili novi proizvod i na koji način se određuju make up trendovi, odgovor zna Boris Čavlina. Ovaj vrhunski hrvatski vizažist nedavno je postao umjetnički direktor tvornice Gotha u Italiji koja proizvodi make up za brojne svjetske brendove.
Vidi originalni članak

Estee Lauder, Dior, Benefit, Laura Mercier, Clarins– to su samo neki od brendova koji su svoje povjerenje poklonili talijanskoj tvornici Gotha koja se bavi razvojem i proizvodnjom kozmetičkih proizvoda. Boris Čavlina je tako postao dio tima koji inovacijama oduševljava žene diljem svijeta.

"Do angažmana je došlo stjecajem okolnosti jer sam već neko vrijeme surađivao s njima na nekim drugim projektima. Tijekom naše zajedničke kreativne suradnje su me promatrali i poželjeli mi dati ulogu svog kreativnog direktora. Meni osobno je to još uvijek nadrealno, ali moram priznati da sam izuzetno počašćen", objasnio je Boris u našem kratkom telefonskom razgovoru.

U suradnji s timom vrhunskih istraživača i kemičara te agencijama koje prate trendove Boris će razvijati nove proizvode i teksture te će ih nuditi kozmetičkim kućama. Isto tako će slušati želje klijenata i kreirati nove i inovativne proizvode koji nisu dostupni na tržištu te koji su posebni i uzbudljivi.

"Biti dio takvog procesa proizvodnje je fantastično. Kad stojite tamo i radite s kemičarima koji imaju fascinantno znanje i mogu ostvariti svaku vašu ideju doslovno se može dogoditi da naprave sve što vama kao kreativnom direktoru padne na pamet. Oni viziju i ideju  koju imate kad se probudite ujutro pretvaraju u konkretan proizvod", kaže Boris.

Osim što radi s razvojnim i istraživačkim odjelom, njegov posao je i komunikacija s kozmetičkim kućama koje kroz kozmetičke linije stvaraju identitet brendova koji ponekad postoje stoljećima. Tako trenutno radi na liniji za jedan od brendova iz modne obitelji LVMH koja bi trebala izaći na jesen.

Usprkos novom angažmanu Boris Čavlina će ipak nastaviti raditi i kao predavač u školi Ministry of Beauty koju vodi s vizažisticom Silvom Stojanović:

"Živim paralelno između Beča i Italije, ali sam i stalno na putu zbog poslovnih sastanaka. Ipak, to što mene nema u tvornici ne znači da proizvodnja staje. Svakako ću naći vremena da svake godine izvedem dvije generacije novih vizažista, kao što je to već postao običaj svake godine."

Posjeti Miss7.24sata.hr