Boje koje nosimo ove jeseni

Camerapress
Svake sezone nam se nametne nekoliko beauty trendova i boja kojima ne možemo odoljeti. Prošlog proljeća to su bile koraljna, žuta i pastelno plava, ali pošto je jesen mnogo hladnija, ona iziskuje i dramatičniji make up kojem ćete teško moći odoljeti.
Vidi originalni članak

Srebrna, ljubičasta i crvena su boje u kojima su kreirani neki od najpopularnijih lookova sezone koje ćemo nositi sve do idućeg proljeća kada će ponovno zavladati jarke boje.

Žarke nijanse crvene

Diane von Furstenberg, Jil Sander, Gucci i mnogi drugi nisu mogli odoljeti zovu crvene boje. Iako se crveni ruž nameće kao jedan od klasika u svijetu make upa, uvijek nas iznova iznenadi svojim brojnim licima. Za razliku od prethodnih sezona kada su dominirali mat ruževi, ove sezone preko svog crvenog ruža obvezno nanesite i sloj prozirnog sjajila koji će vašim usnama dati zavodljiv sjaj.

Crveni lak je također klasičan odabir koji može funkcionirati na svakom radnom mjestu. Neka vam nokti ne budu predugi, jer jarke boje bolje izgledaju na kratkim noktima, a izbjegavajte šljokice i sedefasti sjaj barem do Božića kada se možete prepustiti pomalo kičastim kombinacijama s crvenom bojom.

Želite li zacrveniti svoju kozmetičku torbicu, uvijek možete odabrati parfem koji već u svom imenu nosi crvenu boju. Red Door Elizabeth Arden je klasik među parfemima koji sadrži rijetke i egzotične kombinacije cvjetnih mirisa, dok Elizabeth Arden Eight Hour Cream ove sezone dolazi u posebnom crvenom Crown Jewel izdanju.

Srebrni sjaj

Srebrna boja se uvijek vrati s dolaskom zime. Osim što asocira na svjetlucanje snijega i leda, savršeno se uklapa u trendovske grafičke uzorke kojima je teško odoljeti. Sive i srebrne nijanse osvojile su Dereka Lama, ali i kuću Chanel koja je lansirala jednu od najpopularnijih sivih nijansi sezone – Graphite.

Ne volite li svjetlucavi make up uvijek možete odabrati klasičnu sivu boju. Sivi lak bez šljokica izgleda profinjeno, a siva sjenila su idealna za kreiranje dnevnih i večernjih smokey lookova. Želite li da se šljokice posebno ističu, prije klasičnog sjenila nanesite malo kremastog sjenila za koje će se svjetlucave čestice bolje prihvatiti i nipošto nemojte zaboraviti sloj maskare za volumen.

Zavodljiva ljubičasta boja

Ljubičasta boja se uvijek smatrala bojom plemstva, stoga ne čudi što se vraća svake zime kada nosimo raskošne tkanine i uzorke. Narciso Rodriguez i Vera Wang svoje su modele dotjerali pomoću ljubičastog sjenila za oči koje posebno lijepo izgleda na smeđim i zelenim očima.

Ljubičasta sjenila unijet će dašak boje i tmurne kombinacije bez da djeluje napadno. Tijekom dana možete čak nositi tanku liniju ljubičastim tušem uz sam rub kapka, a navečer zablistati s ljubičastim smokeyem. Želite li pak istaknuti usne, nanesite ljubičasti ruž i malo maskare koji će uz savršen ten istaknuti najbolje na vašem licu. Blijede nijanse ljubičasto-smeđe boje izgledat će odlično i kao dio monokromatskog make upa. 

Posjeti Miss7.24sata.hr