Bob ima 'face lifting' efekt, a šiške ističu jagodice: Frizure za mladenački izgled

Getty Images
Kosa je moćno oružje, a osim što vam može potpuno promijeniti izgled, ako je pravilno ošišana može imati i face lifting efekt
Vidi originalni članak

Konturiranje, masaža lica, botoks... To su samo neke od stvari koje žene rade kako bi stvorile iluziju istaknutijih jagodica, podignutih obrva i generalno - mlađi izgled. No, postoji i nešto mnogo jednostavnije te u svakom slučaju manje bolno od botoksa, što će vam u trenu podariti mladenačkiji izgled, a to je frizura. Kosa može omekšati oštre crte lica i bore, te jednako tako odvući pažnju od viška kože na vratu i dekolteu. "Osim što može promijeniti lice, frizura može naglasiti i strukturu kostiju", kaže hair stilistica Hansen Liu. Stoga, ako se želite malo pomladiti te ujedno i osvježiti i promijeniti izgled, predlažemo vam ove frizure koje će imati efekt face liftinga:

Lob


Ova frizura idealna je za svaki oblik lica, posebice ako je ošišana slojevito. "Kraći pramenovi oko jagodica dati će dodatnu definiciju vašem licu," kaže stilist Jon Reyman. "Možda najbolji primjer kako slojevita kosa može naglasiti i podići jagodice je poznata 'Rachel frizura' iz devedesetih." Lob Jennifer Aniston moderna je verzija te frizure.

Bob


"Najbolja frizura za naglašavanje crta brade je bob," kaže Liu. "To može biti klasični ili slojeviti bob, jedino što je bitno je da je dužina točno do brade. Ne iznad i ne ispod." Ako želite jasniju definiciju lica, birajte ravni bob, kao kod Rihanne. Bez slojeva i pramenova različite dužine, lice vam jednostavno mora izgledati svježije i mlađe.

Šiške


"Šišanjem šiški istaknut ćete jagodice, a lagani slojevi uz lice imat će svoj 'face-lifting' efekt." kaže Liu. Ciljate li na vizualno podizanje obrva, onda ošišajte kraće šiške.

Poduplajte


Ako stvarno želite postići mladenačkiji izgled, onda iskombinirajte bob i šiške, a to je možda i jedan od razloga zašto je to zaštitna frizura Anne Wintour. To će imati učinak kao da ste stavili okvir za sliku oko jagodica i brade, a osim što će vas pomladiti, osigurat će vam i brojne poglede.

Šiške sa strane


Za one s ovalnim ili licem u obliku srca, Liu predlaže šiške sa strane, koje će licu podariti nježniji i mekši izgled.

Kosa prema natrag


Ovo je odličan trik za one koje ne žele novu frizuru. Jednostavno počešljajte kosu sa čela prema natrag i učvrstite ju sprejem za kosu te ju prstima malo podignite u visinu. "Dodavanje volumena na vrhu glave, vizualno će produljiti lice i dati mu 'face-lifting' efekt," kaže Reyman. 

"Bardotica"


Za one koje žele zadržati svoje dugačke vlasi, bez šišanja šiški, tu je takozvana "bardotica". Dugačka kosa s kraćim pramenovima koji uokviruju lice, kakvu je nosila Brigitte Bardot dati će vam sofisticirani i seksi look te ujedno istaknuti jagodice. Nedavno smo ovakvu frizuru vidjeli na Suki Waterhouse, koja je izgledala prekrasno.

Posjeti Miss7.24sata.hr