Bez isprobavanja od kojeg boli glava: Naučite odabrati parfem

Getty Images
Dobar parfem je podjednako važan kao i odjeća ili nakit i nije lako odabrati odgovarajući
Vidi originalni članak

Miris koji lijepo miriše na nekome, ne znači da će i vama odgovarati. PostojI više stvari trebate uzeti u obzir prije nego što potrošite dosta novca Na neki parfem. Evo nekoliko savjeta koje trebate imati na umu prilikom izbora odgovarajućeg mirisa.

1. Razmislite o svim mirisima koji vam se sviđaju

Za početak, pomislite na mirisnu notu koja vas uzbuđuje ili čini sretnom. Mirisi poput svježe pokošene trave, određenog cvijeća, čistog rublja, itd. Smisao ovoga je pronaći miris koji vam se sviđa i pokušajte naći parfem sa sličnim mirisnim notama.

2. Uzmite u obzir vašu osobnost

Ona je vrlo važna prilikom izbora parfema. Posebno jer miris koji nosite treba biti izraz vaše osobnosti. Jeste li brižna osoba? Vesela i živahna? Koju vrstu glazbe i hrane volite? Primjerice, ako ste tip osobe koja voli prirodu, opredijelite se za čist, svjež miris. Drugim riječima, odaberite miris koji vas najbolje oslikava.

3. Doba dana u kojem nosite parfem

Preporuča se da laganije parfeme koristiti tijekom dana, a one malo senzualnije navečer. Različiti parfemi su dizajnirani da se nose u različito doba dana.

4. Tip kože

Vrlo je važno da uzmete u obzir tip kože prilikom izbora parfema. Ukoliko imate suhu kožu miris će brže ishlapiti.

5. Isprobajte parfem prije kupnje

Miris koji osjetite vani ili nekoj drugoj osobi, može skroz drugačije mirisati na vama. Stvari poput tipa kože, tjelesne temperature, vremena itd. utječu na miris parfema. Kada isprobavate parfem, našpricajte ga na zglob jer ćete tu osjetiti kako on stvarno miriše na vama.

6. Uzmite u obzir mirisne note

Morate znati da svaki parfem ima tri note- glavnu notu, srednju notu i temelju. Miris koji osjetite kada parfem naprskate na zglob je glavna nota. Nakon petnaest do dvadeset minuta osjeća se srednja nota, a nakon sat vremena, osnova. Vaša odluka o kupnji parfema treba biti bazirana na tome koliko vam se sviđa miris osnove parfema jer je to miris koji najduže traje na vašem tijelu.

7. Ne isprobavajte previše parfema odjednom

Ukoliko isprobavate previše parfema odjednom, nećete ih moći razlikovati. Trik koji u toj situaciji možete primijeniti je da mirišete zrna kave između svakog njuškanja novog mirisa.

Posjeti Miss7.24sata.hr