Baš sada je vrijeme da kreneš s ovim ritualima i zablistat ćeš u najluđim danima u godini!

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Misliš da je brončani i sjajni ten stvar prošlosti i sa čežnjom svoju kožu prepuštaš zarobljeništvu slojeva odjeće?
  • Zapravo, ako sada zanemariš svoju kožu lica i tijela, ona ti može vratiti na najgori način - grubošću, beživotnim izgledom, suhoćom pa naposljetku crvenilom, osipom, ljuskanjem...
  • Lijepu kožu (koja o tebi govori i više nego što misliš) možeš nositi tijekom cijele godine, a sad je idealno vrijeme da joj podariš sjaj i pripremiš je za najoštrije doba godine - kako ćeš inače pokazati svoju njegovanu put u genijalnom outfitu na dočeku Nove godine?

Zaljubljenici u tople sunčane dane sigurno imaju pomalo razloga za blues - samo pogled na našu blijedu kožu može izazvati prilično nezadovoljstvo. Umjesto suncem okupanog brončanog tena, nosimo uglavnom blijedu kožu čija je kvaliteta dodatno narušena brojnim slojevima odjeće i bespoštednim vanjskim djelovanjem. Ovakav scenarij lako te može dovesti do nepoželjnog crvenila, osipa, ljuskanja, neugodnog osjećaja zezanja i puno toga goreg od samo lošeg izgleda kože, i to one koja pokazuje znakove preuranjenog starenja.

 Ne trebamo spominjati da takva koža, osim što nije lijepa, može predstavljati i zdravstveni problem. Ako si do sada njegu kože s ulaskom u jesen prepuštala nemarnom odmahu ruke, a u zimu si se mislila provući ispod radara 'jer se koža ionako ne vidi', sada je vrijeme za promjenu. Vrijeme je da poneseš najblistaviju, najzdraviju i najljepšu kožu ove sezone, jer je ona ipak najbolji pokazatelj tvoje brige o tijelu i ujedno ukras koje će ti najbolje pristajati.

Zdrav ten i svježina u licu uvijek su najpoželjniji modni dodatak, a znamo i kako pristupiti i njezi ostatka tijela.

S njegom krećemo - iz početka!

Nema razloga da se lijepom kožom ne hvališ tijekom cijele godine, a ako si se pomalo ulijenila u svojoj rutini njege sada je idealan trenutak da nadoknadiš propušteno. Prilično smo zakoračili u jesen i sistematična priprema kože za  zimu može postati tvoj kućni ritual kojem ćeš se veseliti. A kako drugačije početi nego iz početka! Vrijeme je za temeljiti peeling kože koje će ukloniti mrtve stanice s tijela s baš ružnom ulogom – tvoju kožu čine suhom, grubom i beživotnom.

Priliku možeš dati mladim stanicama kože koje će ti podariti glatkoću, mekoću dodira i pomlađeni izgled. Ako još pri tom uključiš Vitamin C svoju kožu doslovno možeš vratiti iz mrtvih i podariti joj zdravi sjaj. Sve to možeš pronaći u Vitamin C Glow Revealing Liquid Peelu. Primijeni ga za peeling lica, ne više od dva puta tjedno kako ne bi oštetila svoju kožu. 

Nakon lica, ne zaboravimo i na ostatak tijela

Prvi korak nužan je kako bismo uklanjanjem mrtvih stanica (ljubiteljica društva bakterija, gljivica i parazita) zapravo omogućili onim finim proizvodima za njegu i hidrataciju da duboko prodru u kožu i tako najbolje djeluju. Nakon što smo licu vratili sjaj, red je i da umorna koža koja se sjaji zbog masnoće i začepljenih pora na ostatku tijela postane stvar prošlosti. Osim što će učinkovito ukloniti nečistoće, peeling ti može pomoći i kod uraslih dlačica.

Ni najmanje nevažno, moći ćeš si priuštiti pravi spa ugođaj koji će te oduševiti mirisnim i opuštajućim djelovanjem. Zamisli koliko prednosti u jednom ritualu! Peeling za cijelo tijelo možeš napraviti uz Love & Plums Sugar Body Scrub čiji će ti se božanstveni miris dugo zadržati u nosnicama. (Ne možemo se kladiti da ovu senzaciju osjeta nećeš poželjeti i podijeliti sa svojim prijateljicama... možda u obliku božićnog poklona?)

Sada je pravo vrijeme za dubinsko hranjenje

Odlično si započela svoju jesensku rutinu za sjajnu i zdravu kožu. Kako u hladnijim danima u svoju garderobu uvodimo razne slojeve odjeće, tako i našu beauty rutinu nadopunjavamo dodatnim koracima koji će joj osigurati zaštitu.

Nakon što si omogućila neometano djelovanje, sada na licu možeš upotrijebiti hranjivu i njegujuću masku koja će je dubinski nahraniti i pripremiti na sve te atmosferske (ne)prilike, poput niskih temperatura i vjetra. Samo zdrava i dobro nahranjena koža može će odolijevati zimskim uvjetima te ostati lijepa i njegovana. Počasti se s British Rose Fresh Plumping Maskom

Tijelo omotaj mirisnim i blagim notama

Ugodni, njegujući, prirodni, apsolutni boosteri hidratacije i toliko mirisni da će te prijateljice vjerojatno ispitivati 'koji si to parfem stavila'... Naravno, riječ je o maslacima za tijelo koje naša koža obožava upijati, a onda zauzvrat sjaji onim prirodnim sjajem.

Sigurno se jedva čekaš omotati tim mirišljavim notama koje neće ostaviti osjećaj težine na tvojoj koži, a opet će joj podariti dugotrajnu hidrataciju. Nama je za oko zapeo Avocado Body Butter koji ostavlja suhu kožu mekanom, glatkom i njegovanom (96 sati hidratacije). O mirisu nećemo ni pričati, to se zaista treba iskusiti.

Za kraj - zavodljivost na najjače!

Za one koje se s nostalgijom prisjećaju brončane ljetne kože na dohvat ruke su bronzeri koji će seksepilan i neodoljiv izgled kože omogućiti tijekom cijele godine. Nakon što si kožu dubinski nahranila, izbor posljednjeg proizvoda u svojoj beauty rutini nipošto ne bi trebala prepustiti slučaju.

Pripazi da se radi o bronzeru s prirodnim sastojcima koji će biti nježan prema tvojoj koži i omogućiti ti najljepše nijanse, zavodljive podsjetnike na bezbrižne i sretne dane. Snaga tvoje zadovoljivosti i šarma bit će i više nego postojana, a koža će ti biti zahvalna. Mi smo zahvalne na Coconut Bronze Gradual Tan Losionu.

Ne zaboravi i na svoje omiljene serume, balzame, dnevne i noćne kremice… Uživaj u svome novom jesenskom ritualu njege kože na najprirodniji i ekstremno mirišljav način!
 
 

Posjeti Miss7.24sata.hr