Anđa Marić: "Konopljina mast daje mi blistav ten!"

Nina Djurdjevic/PIXSELL
Glazbenica i spisateljica Anđa Marić od početka svoje karijere je njegovala specifičan i prepoznatljiv look. Kao jedna od rijetkih Hrvatica koja se usudila nositi afro frizuru, otkrila nam je svoje beauty navike, ali i što misli o starenju i Johnnyju Deppu.
Vidi originalni članak

Anđu Marić upoznali smo na izboru za miss 1998. kada je bila druga pratilja, ali javnost je osvojila svojim bendom Flare, ali i drugim glazbenim projektima poput benda Kisha, dok se trenutno veseli predstavljanju svoje knjige 'Afra'. U tom periodu uvjerili smo se kako je Anđa spremna na razne modne i beauty eksperimente.

"Moj prvi kozmetički proizvod bila je maskara Miss Sporty koju sam kupila sa 13 godina i otad ne izlazim bez nje. Ok, izlazim, ali rijetko jer imam svijetle trepavice pa izgledam kao čovječja ribica", kaže Anđa kroz smijeh i dodaje:

"Moj jedini kiks u mladosti je bila promjena spola. Trebao sam ostati dečko! Šalim se! Na  greškama se uči, a modni kiksevi nisu nešto što bih pamtila."

Od kozmetičkih proizvoda, osim već spomenute maskare, uvijek bira korektor, jer kako kaže, bez korektora za podočnjake izgleda kao panda. Zato joj je kada želi posebno zablistati pri ruci konopljina mast Hemp Balm od Hannah biza. Maslinovo ulje, pčelinji vosak, vanilija i konopljino ulje čine čuda.

"Od nje mi je koža tako divna (jer umiruje crvenilo i umor) da ljudi misle da sam se osvježila botoxom. Kako je koža naš najveći organ, njegujem je preparatima koje mogu i pojesti. Samo to", objašnjava.

Njena najgora navika kada je ljepota u pitanju je što ima naviku zaspati sa šminkom. Ističe da, izuzmemo li to, dobro brine za sebe, trudi se piti dovoljno tekućine, ne puši i ne pije osim u posebnim prigodama. Kaže kako su pušenje i pijenje alkohola navika za dvadesetogodišnjake, jer nema joj goreg nego kad žena smrdi na alkohol i cigarete.

"Za moju kožu se od 16 godine (kada mi je prvi put počupala obrve) brine Zdenka Mihelj iz salona Zdenka. To je sada jednom godišnje jer sam imala druge prioritete od svog izgleda. Ali najbitnija je hrana, i nepušenje. Ako se dubinski isušujete (kao pršut), nikakav anti-age tretman ne pomaže. Šokirana sam koliko žena kaže da ne popiju ni pola litre vode dnevno. E pa ja sam zato i oboljela. Razmislite malo. Danas svi tretiraju posljedice, a zanemaruju uzroke", iskreno kaže.

Kosu već dvije godine boji Kevin Murphy bojama, a i inače koristi njihove proizvode. Prvi put ih je isprobala kada joj ih je donio prijatelj iz Švicarske kada je Anđa oboljela. Naime, Anđa ističe da je Kevin Murphy, koji je bio frizer Kylie Minogue, za popularnu pjevačicu napravio liniju prirodnih preparata, koje mogu koristiti i trudnice.

"Jednom sam na nekom snimanju zamolila frizerku Katicu Topčić iz salona Fabula de Forma, neka koristi Kevin Murphy lak i tu je počela suradnja. Osim što su proizvodi potpuno prirodni i mirišu kao voćni kup, izuzetno su kvalitetni i super za ekstremne frizure koje ja nosim. Kada mi Katica napravi afro – moj image za promociju knjige 'Afra', taj afro netaknuto stoji i do 10 dana", oduševljeno kaže.

Dodaje kako voli mijenjati frizure, jer joj je kosa igračka koja joj dozvoljava da uvijek bude drugačija i posebna.

Anđa kaže i kako joj se čini da se starenja boje žene od 25 godina koje misle da je izgled jedino što imaju. Priznaje da voli botox i plastične operacije te da je sretna što žene imaju i tu opciju.

"Voljela bih jednoga dana izgledati kao Carmen Dell'Orefice ili Sharon Stone u 60. Angelina Jolie nije moj tip, iako je vrlo lijepa, a na Johnnyja Deppa ne bi ni bicikl naslonila, a za njima luduju muški i ženski svijet. Ukusi su tema o kojoj se ne raspravlja."

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr