Ambra je sastojak kojeg sadrže neki od najseksi parfema na tržištu, a ovo je naših top 5!

Instagram @radinakardjilova
Vidi originalni članak

Ambra, misteriozna i svestrana nota koja čini brojne olfaktorne poslastice, postala je tajno oružje u stvaranju nekih od najzavodljivijih mirisa na tržištu. Za razliku od citrusa ili lavande, ambra nije jedan sastojak, već složena mješavina koja parfemima daje toplinu, dubinu i senzualnost. U nastavku smo istražili zašto je ambra zvijezda nekih od najseksi mirisa i otkrivamo top 5 klasičnih, ali i novijih parfema s ambrom koji su osvojili žene posvuda.

Što ambru čini tako privlačnom?

Ambra, poznata i kao jantar, u parfumeriji nije fosilizirana smola na koju možda prvu pomisliš. Kada parfumeri spominju ambru, ona se odnosi na obitelj mirisa koja prvenstveno uključuje vaniliju i druge meke, puderaste note. Ti elementi daju parfemima s ambrom njihovu karakterističnu toplinu. Ova jedinstvena kombinacija stvara senzualan osjećaj koji je neodoljiv na koži.

Beauty Ovo su neki od najmoćnijih beauty brendova na svijetu - svi obožavaju njihove proizvode!

Svestranost ambre

Jedna od najprivlačnijih osobina ambre je činjenica što se može upariti sa širokim rasponom drugih mirisnih nota, od cvjetnih preko drvenastih do mošusa, što ju čini omiljenom notom među parfumerima. U posljednje vrijeme najradije ga uparuju s trendy gurmanskim notama poput šećerne vune, smeđeg šećera ili orašastih plodova. Ova prilagodljivost omogućuje nam širok odabir mirisa s ambrom, od suptilnih i sofisticiranih do snažnih i odvažnih. Topla, ugodna priroda ambre čini ove mirise savršenima za podizanje samopouzdanja. Bilo da ideš na romantičnu večeru ili važan poslovni sastanak, parfem na bazi ambre može biti tvoje tajno oružje za ostavljanje dugotrajnog dojma.

Beauty Ugledni Marie Claire je presudio: Ovo je najbolji ženski parfem svih vremena!

Top 5 najseksi parfema koji sadrže ambru

1. Chanel Coco Mademoiselle

Moderni klasik koji kombinira ambru sa živopisnim citrusima i pačulijem za mladenački, ali sofisticiran miris. Ženska parfemska voda Chanel Coco Mademoiselle je chypre cvjetni miris koji na savršeno profinjen način utjelovljuje samu srž odvažne i slobodne žene. Uz ovaj kultni francuski parfem možeš svaki dan iznova otkrivati nove strane svoje osobnosti. Uživaj u temperamentu, senzualnosti, šarmu i provokativnosti ovog mirisa.

2. Ellis Brooklyn Super Amber Eau de Parfum

Ovaj jedinstveni, zarazni Ellis Brooklyn Super Amber je ugodan, super-topao, drvenasti miris. Kombinira note ambre, cvijeta vanilije, cedra iz Virginije i mošusa, a jedinstven je po tome što dodatno procvjeta u interakciji s jedinstvenom kemijom kože. Upakiran je u staklenu bočicu koja je idealna za recikliranje, uz to on je i veganski, cruelty-free miris koji izaziva ovisnost.

Beauty Već znamo da su parfemi inspirirani koktelima najveći trend jeseni - ovih 7 će se rasprodati!

3. Maison Margiela Replica By the Fireplace

Ovaj ugodan miris ambre s notama kestena i vanilije evocira toplinu pucketajuće vatre. Uniseks toaletna voda Maison Margiela Replica By the Fireplace ušuškat će te u ljupku i toplu atmosferu tijekom hladnih jutra, kao da si ispred otvorenog kamina iz kojeg se čuje umirujući zvuk pucketanja drva. Ovaj ugodan, sladak i drvenasti miris ambre, s notama kestena i vanilije, najbolje dolazi do izražaja u jesenskim i zimskim mjesecima, a dio je kolekcije parfema Replica koji su inspirirani uspomenama.

4. Chloé L’Eau Intense

Note ruže i maline u Chloéinom legendarnom parfemu su iznimno ženstvene i podsjećaju na Francuskinje. Parfem otvaraju sočne note maline koje kompoziciji daju svježinu i profinjenost. Zatim se razvija bogati miris ruže naglašen profinjenom aromom perunike. Drvenasti akcenti s daškom ambre u bazi daju parfemu intenzitet.

Beauty Prema TikToku, ovaj parfem će ti zaraditi više komplimenata od svih koje si dosad isprobala

5. Serge Lutens Ambre Sultan

Kultni favorit koji prikazuje ambru u njezinom najčišćem obliku, s biljnim i smolastim notama za dubinu te notama vanilije i pačulija za dozu topline. Evocirajući fragment jantarne smole koju je Serge Lutens pokupio tijekom lutanja tržnicama Marakeša, a koja je godinama ležala zaboravljena u jednoj kutiji u njegovom domu, ovaj parfem označava povratak fokusu na identitet i autentičnost jedinstvenih sastojaka. On nije orijentalni, već arapski i "lutenski".

Posjeti Miss7.24sata.hr