A što dečki stvarno misle kada kompliciramo?

Thinkstock / Spencer Davies
Budući da smo mi cure, teško nam je odgovoriti na ovo pitanje... Na naše kompliciranje donosimo reakcije jačeg spola
Vidi originalni članak

Mozak ti počinje ubrzano titrati od ranog jutra vidjevši da u ormaru (u koji više ne stane ni igla) ti ne pronalaziš ništa suvislo za odjenuti. Komplikacija se nastavlja i u kupaonici kada nakon metra posloženih gelova za tuširanje jedva odlučiš kojim ćeš započeti svoju jutarnju higijenu. Pa krema za ruke, nokte, lice, T-zonu, područje oko očiju, vrat i dekolte, balzam za usne... Onda doručak; smoothie, sendvič, kroasan, pahuljice, sarma od jučer (??), jogurt ili voće? S čime zadovoljiti životni bioritam? Znanost tvrdi da je u prirodi žene da komplicira jer je oduvijek navikla raditi više stvari odjednom. Primjerice, još u doba pračovjeka žena je skupljala ljekovito bilje imajući jedno oko na djeci koja su ju pratila u stopu, a pritom tražeći hranu i smišljala kako preživjeti nadolazeću zimu. Multitasking nam je Bogom dana sposobnost i ako život servira easy going situacije, mi se svakako pobrinemo da dodamo prstohvat komplikacije. 

via GIPHY

Holivudska glumica Kate Winslet je u jednom talk showu priznala da voli komplicirati. Otkrila je kako već godinama pokušava vrtlariti oko kuće, naučiti francuski i usavršiti kuhanje, ali joj to nikako ne polazi za rukom jer je odlučila da sa svime krene u isto vrijeme. Vrijeme kao da općenito radi protiv nas. Naša poznata glumica Ana Maras Harmander također nam je otkrila s čime ima najveći izazov: "Ja najviše kompliciram oko vremena. Vremena nikad dosta, uvijek neka stiska, čak i kad sam imala dovoljno da sve sredim. I uvjeravam se da je vrijeme relativan pojam, ali mi ne ide".

Uz manjak vremena pokušavamo zadovoljiti moderno društvo do te mjere da u svakom trenutku želimo izgledati lijepo i njegovano, a to nikako ne ide u prilog našoj kromosomskoj potrebi za kompliciranjem. Jedina koja te u cijeloj priči može razumjeti je tvoja prijateljica s kojom ispijaš kave i pokušavaš pronaći manje kompliciran način kako da dečku objasniš da se nećete vidjeti danas. Jednostavno ne znaš kako ga "ugurati" između tečaja kaligrafije (za koju si prekjučer otkrila da te zapravo opušta) i antigravitacijske joge. Nitko te ne osuđuje, jednostavno nastojiš biti najbolja i najljepša verzija sebe. Koja je u trendu, po mogućnosti.

via GIPHY

Što dečki kažu

Većina frajera je priznala da ne voli vidjeti curu kako puši, psuje, viče na ljude i komplicira. Dosad smo već shvatili da je kompliciranje širok pojam, ali situacije kada kompliciramo oko bočnog parkiranja i spremanja za izlazak im jako teško sjedaju. Iako nas vole gledati lijepe i dotjerane, priznali su da su im umjetne trepavice i teška šminka nešto što ih ponekad zbunjuje. Nije im jasno zašto lijepimo trepavice i nepotrebno kompliciramo oko njih kada već imamo svoje. Također "no make up make up look" im je besmislica kao i bezalkoholno pivo. Dok se satima uređujemo u kupaonici, oni mogu odgledati sezonu Igre Prijestolja, a kada napokon izađemo tvrde da izgledamo isto. Prirodni look po njihovom mišljenju možemo dobiti tako da na lice ne stavimo ništa. Kakva revolucionarna ideja, a mi smo sve ove godine bile u zabludi! Kada ih zamolimo da nam iz torbice dodaju kremu za ruke, tek im onda ništa nije jasno. Hrpa različitih krema i kremica a svaka ima drugačiji miris. Zar nam je to sve zaista potrebno?

Kad bismo barem mogle okolo vucarati mali putni kofer sa svom preparativnom kozmetikom koja nam je potrebna na dnevnoj bazi, a da nas nitko ne gleda kao kandidatkinje za postavljanje dijagnoze. Srećom pa se Rosal sjetio upakirati sve što nam treba u "ručnu prtljagu". Male praktične i privlačne Perfect You ambalaže, koje omogućuju zaštitu i brzu primjenu olakšat će njegu i najkompliciranijim kolegicama istog spola. Uz vrhunske sastojke i očaravajuću aromu pomoći će nam da se bolje organiziramo i manje kompliciramo svakodnevicu.

Posjeti Miss7.24sata.hr