6 najboljih pudera za cure s masnom kožom

miss7
Masna koža posebno je problematična u toplija godišnja doba kada ju je teško držati pod kontrolom. No, s odgovarjućim puderom može se i to. A iste formule trebat će ti i u hladnijim danima koji nam (nadamo se!) dolaze
Vidi originalni članak

Sve djevojke koje su blažene (ili proklete!) masnom kožom, posebne probleme imaju tijekom ljeta, kada konstantno znojenje dodatno narušava balans kože. Dobar puder u ovoj situaciji može učiniti čuda, no ako on nije super postojan i gubi se već na početku radnoga dana, koja je njegova svrha? Rijetko tko uopće ima vremena za popravljanje šminke tijekom dana - trebamo dobro i postojano rješenje. A rješenje nalazimo u ovih 6 pudera. 

Ovo su definitivno najbolji puderi na tržištu za masnu kožu. Neke, nažalost, možete nabaviti samo naručivanjem putem interneta, no vodimo vas na direktan izvor. Samo trebate odabrati koju teksturu i tip pudera želite. Upoznajte ih u nastavku!

1. Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Powder - 268 kn (Cultbeauty.com)

Ako si zadovoljna svojim puderom, ali nedostaje ti još ona stepenica više kako bi ti koža izgledala savršeno, mogla bi isprobati ovaj puder u kamenu. Izrađen je od najfinijih mikročestica pa na dodir ostavlja svilenkast osjećaj. Način na koji setira šminku, bez da se uvlači u bore, i pritom traje satima, je zaista fenomenalan.

2. Benefit Hello Flawless Oxygen Wow! - 236 kn (Feelunique.com)

Želiš li bez obzira na masnu kožu puder koji će ostaviti tvoj ten prirodnim, a pritom ti dati sigurnost i postojanost, ovaj Benefitov Hello Flawless je izvrstan izbor. Njegova pokrivnost ide od lagane na srednju, ali je nadogradiv i pritom moramo spomenuti da ne sadrži ulja što znači da tvoju kožu neće dodatno smetati.

3. Clarins Ever Matte Foundation SPF15 - 228 kn (Boots.com)

Obožavamo pudere sa zaštitnim faktorom! Ovaj Clarinsov puder istovremeno regulira sebum, sužava pore i štiti te od sunca. Sve to s formulom koja je vrlo mat i postojana. Jedina "mana" je da je skup!

4. Rimmel London Stay Matte Foundation - 35 kn

Glavna karakteristika ovoga pudera je genijalna mousse tekstura koja pritom ima dobru pokrivnost i trajanje. Vrlo je lagan, a ostavlja mat finiš kojega opisuju s puderastim efektom bebine kože. Izvrstan je odabir za žene koje žele prirodan izgled.

5. NYX Total Control Drop Foundation - 118,90 kn (Diviana Cosmetics)

Želiš li puder koji nudi mnoštvo nijansi, dolazi na pumpicu i nadogradiv je doslovno koliko želiš - ovo je puder za tebe! Ostavlja lijep, baršunasto mat finiš i garantira postojanost. O njemu se doslovno nema što više reći - odličan je!

6. Vichy Dermablend - 178 kn

Možda Vichy nije prvi brend kojem ćeš se okrenuti za puder, ali ovaj puder je vrijedan svake pohvale. Postojan je do čak 16 sati, ima vrlo tekuću teksturu i potrebno ga je vrlo malo za prekrivanje cijeloga lica, pritom ima punu pokrivnost i mikročestice u sebi koje daju efekt mekog filtera na licu. I da, naravno, izgleda predivno mat na licu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr