6 beauty tajni koje znaju samo Talijanke

promo
Trebamo li reći išta više od Monica Bellucci? Prekrasna Talijanka živi je dokaz da one očito rade nešto jako dobro
Vidi originalni članak

Zemlja vječnog hedonizma, neodoljivog sladoleda, opojnog vina i pašte kakve drugdje nema, da ne spominjemo modu, povijest, klimu, komunikativnost Talijana... - Italija je svakako jedna od onih lokacija gdje bismo željeli živjeti. Ono što nas fascinira je to što uz taj superopušteni životni stil i gomilu finih ugljikohidrata i dalje izgledaju toliko dobro da im samo možemo zavidjeti. Zaista, koliko pašti carbonara možeš pojesti i dalje stati u konfekcijski broj 3?! Kako kažu, glavna razlika između Talijanki i drugih žena je u tome što druge žene rade nono zbog čega će izgledati dobro, a Talijanke ono zbog čega će se osjećati dobro! Ponukani time, potražili smo neke beauty tajne prelijepih susjeda.

1. Maslinovo ulje je beauty oružje

Osim u hrani, obožavaju ga u ljepoti. Bogato je anti age svojstvima i odlično je za tamnjenje kože. Između ostaloga, dobro je za zacjeljivanje vrhova kose! Poznato je kako ga Sophia Loren koristi doslovno po cijelom tijelu.

2. Bitno je nositi SPF

Za razliku od Koreanki koje se zalažu za izbjegavanje sunca, Talijanke u njemu uživaju - bore ćeš dobiti ovako i onako, zašto ne bi uživao?! Ipak, uživaju u njemu odgovorno, s hrpom zaštitnog faktora, i to što višeg. On je zaista ključan.

3. Ne prate trendove

Umjesto da prate sve beauty i make up trendove, drže se klasika. Smatraju da je bitno imati signature parfem i ruž, uz naravno, odličnu kremu za lice i proizvod sa zaštitnim faktorom. Pritom, bitno je i pravilo "obrve ne diraj".

4. Koriste boju strateški

Talijanke boju koriste strateški što znači da njime samo naglašavaju bitno. Tajna je u što prirodnijem izgledu s tračkom jarke boje, primjerice dobrim ružem. Ponekad odaberu i fatalni mačkasti tuš.

5. Nikad ne idu na dijetu

Pitanje koje smo čekali - kako to uspijevaju?! Ključ je prvenstveno u tome da jedu manje porcije, a onda i izbjegavaju puno dodataka, umaka i sosova koji daju bezvezne dodatne kalorije. U hrani uistinu uživaju, a na ovaj način to mogu učiniti i bez grižnje savjesti.

6. Kava najbolje zateže kožu

Često u kuhinji nalaze proizvode koji bi im mogli pomoći u ljepoti. Pa tako posegnu za miksom mljevene kave i kokosovog ulja, kojim rade piling tijela. Posebno je dobar za područje bedara i stražnjice gdje uklanja mrtve stanice kože, smanjuje celulit i zateže kožu. Talijanke se kunu u to da uz smanjivanje celulita smanjuje i strije.

Posjeti Miss7.24sata.hr