5 stvari koje trebaš i 3 koje ne smiješ raditi s crvenim ružem

Thinkstock / Spencer Davies
Crveni ruž, klasik među ruževima za usne, možemo uvijek nositi, zar ne? Pa, otkrit ćemo ti na što ipak trebaš pripaziti
Vidi originalni članak

Čini se kako bi crveni ruž za usne mogao pristajati uz svaki look. Nedostaje ti „ono nešto“? Crvena boja će to riješiti. Danas se loše osjećaš? S crvenim usnama svijet izgleda drugačije. Klasik među ruževima doista ima nešto za ponuditi te se čini da je nama ženama pravo čudotvorno sredstvo – i to uvijek! Usprkos tome postoje neke sitnice na koje trebaš paziti. Ove stvari koje treba - i ne treba – raditi, savršeno će zaokružiti svaki look…

Što trebaš raditi s crvenim ružem za usne 

Napraviti podlogu

Kako bi tvoje usne imale neutralan ton te kako bi ruž za usne izgledao ravnomjernije i sjajnije, puderom pređi i preko usana. Osim toga, boja će se puno duže držati. 

via GIPHY

Trik s olovkom

Kako bi izbjegla „razlijevnje boje“, nakon nanošenja ruža ocrtaj usne olovkom za usne. Naravno, u odgovarajućoj boji. Spriječit ćeš da boja „izađe“ puno izvan linije usana. 

Naglasi usne 

Kako bi usne izgledale još punije, nakon nanošenja ruža za usne nanesi malo highlightera na sredinu usana. Tako će tvoje usne djelovati punije i okruglije. 

Otkloni suvišnu boju

Ruž za usne na zubima ili u kutu usana nije nimalo ugodan oku. To ćeš izbjeći tako da višak ruža jednostavno otkloniš s pomoću papirnatog ručnika. Protiv boje na zubima pomaže jedan sofisticirani trik: stani ispred ogledala, gurni kažiprst u usta te ga opet izvadi iz usta – i gotovo. 

Koristi slamku 

Ako želiš održati besprijekoran „crveni“ izgled usana cijeli dan, onda koristi slamku dok piješ. Mislim, nije baš najpraktičniji savjet, ali ako ne želiš obnavljati boju... 

via GIPHY

Ovo nemoj raditi s crvenim ružem za usne 

Nemoj koristiti sjajilo za usne 

Na ruž za usne još dodatno naneseš sjajilo? Radije nemoj! To će samo pridonijeti bržem nestanku boje. Radije se odluči za sjajniji ruž za usne. 

Ne slušaj izreku „manje je više“

Kad je riječ o crvenim usnama, onda se ne moraš suzdržavati kod ostalog make-upa. I intenzivno našminkane oči mogu super izgledati u kombinaciji s crvenim usnama. 

Nemoj se bojati drugih crvenih tonova 

Crvene usne ne idu zajedno s drugim crvenim accessoiresom? To nije točno! Slobodno imaj crveni lak, crvenu torbicu i crvene cipele. Ta će kombinacija upotpuniti tvoj izgled. 

Posjeti Miss7.24sata.hr