4 jednostavne pogreške s kosom koje te mogu postarati za nekoliko godina

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Starenje je sasvim prirodno i normalno, no, to ne znači da ne možemo isprobati koji trik da izgledamo mlađe 
  • U tome nam itekako može pomoći naša kosa, odnosno frizura
  • Naime, postoji niz pogrešaka koje radimo s našom kosom, a koje nas čine starijima – otkrit ćemo ti koje obavezno moraš izbjeći 

Redovito ideš k frizeru, koristiš skupu njegu te izbjegavaš vruće pegle za kosu? To je sjajno, ali ne isključuje mogućnost da ti se ipak potkradu nesvjesne pogreške – koje neće oštetiti tvoju kosu, ali ćeš izgledati 10 godina starije. Pogledaj koje su to pogreške…

Predugačka kosa 

Naravno da volimo nositi dugačku kosu – međutim, u određenoj dobi jednostavno ne izgleda više toliko lijepo i puno. Zapravo, više izgleda neuredno – struktura kose je lomljivija te je kosa tanja. S druge strane, kosa do ramena, dugački bob ili „glass hair“ (svilenkasta kosa ili sjajni bob) mogu napraviti prava čuda te dočarati mladalački izgled! 

Pretamna boja kose 

Tamna kosa je moderna, zavodljiva i lijepo reflektira sunčevo svjetlo – ali crna ili tamnosmeđa boja kose mogu kod svijetlog tena dovesti do toga da djelujemo starije ili čak nezdravo. Tamni tonovi će tvoje lice učiniti markantnijim, što vodi to toga da će ti dati koju godinu više. Dakle, ako nisi sigurna koja boja kose odgovara tvom tenu, savjetuj se sa svojim frizerom. 

Lijepa kosa Frizeri su nam otkrili koja frizura pristaje većini žena, bez obzira na oblik lica i godine

Premalo volumena u kosi 

Još jedna pogreška koju smo vjerojatno već sve barem jednom napravile – i zbog toga je moramo obavezno izbjegavati – jest premalo volumena u kosi. „Spljoštena“ kosa koja izgleda kao da ju je netko zalijepio na glavu ne izgleda baš reprezentativno i nabacit će nam još koju godinu. Bolje je koristiti malo spreja za volumen ili stilizirati lagano valovitu kosu – tako će ti kosa izgledati optički punije i zdravije. 

Previše njege u kosi 

Da, dobro si pročitala – i previše njege može štetiti našoj kosi. Ponekad je manje doista više. Korištenje hidratantnog šampona s regeneratorom dovoljno je kod fine i tanke kose. 

Lijepa kosa Ne treba ti facelift! Ovih 10 frizura automatski brišu godine s lica

Posjeti Miss7.24sata.hr