3 stvari koje smo ljeti skloni zanemariti, a nikako ne bismo trebali

Shutterstock Ilustrativna fotografija djevojke
Vidi originalni članak
  • Tijekom ljeta koži je potrebna dodatna njega koju joj može pružiti samo pouzdana njega i zaštita kože od sunca
  • Kako bi svoju kožu zaštitila od nastanka mrlja i prijevremenog starenja pobrini se za adekvatnu zaštitu od sunca, a to možeš i hidratantnom kremom s SPF-om koju ćeš dodati u svoju svakodnevnu rutinu njege kože
  • Kako bi tvoja koža ostala podatna i mladolika, u svoju njegu uključi hidratantne proizvode s ceramidima i hijaluronskom kiselinom

Dugoočekivano ljeto nam je konačno stiglo, u punom sjaju, no već se žalimo kako nam je vruće i kako nam se ništa ne da. Jedino što možemo je čeznutljivo gledati prema kalendaru i brojati dane do godišnjeg, ali ma kako temperatura bila visoka, sparina neumoljiva, a ljetna fjaka primamljiva, od nekih stvari ovog vrelog ljeta ne bi trebala odustati. Mi smo tu da te podsjetimo na 3 važne stvari koje bi ovih vrelih dana mogla preskakati, ali, za vlastito dobro i dobro svoje kože, nikako ne bi smjela. 

Ne zaboravi piti dovoljno tekućine

Prvo i najvažnije, konzumiranje odgovarajuće količine vode svaki dan prva je tvoja ljetna obaveza. Stručnjaci kažu da bismo trebali piti najmanje osam čaša ili dvije litre vode dnevno. Naime, voda čini većinu naše tjelesne težine i uključena je u mnoge važne funkcije našeg organizma, ali je zaslužna i za lijepu kožu. Zato, nemoj zaboraviti piti barem 8 čaša na dan, a možeš i koju više, i zapamti, ako piješ tek kad osjetiš žeđ, već si dehidrirana - što će se uvijek vidjeti na tvojoj koži. 

Zaštiti svoju kožu od sunca

Odgovarajući unos vode pomoći će ti održavati kožu hidratiziranom i može pospješiti proizvodnju kolagena. Međutim, samo unos vode nije dovoljan da smanji učinke starenja. Ovaj je postupak također povezan s našim genima i cjelokupnom zaštitom od sunca. Oštećenja od sunčevih zraka jedan je od najčešćih uzroka preranog starenja, jer izlaganje suncu uzrokuje mrlje, dehidraciju, promjenu tona kože i bore.

Da bi izbjegla ove znakove starenja, nanosi SPF svakodnevno. Neki smatraju da je nošenje kreme za sunčanje prevelika gnjavaža, ali danas je na raspolaganju toliko mnogo SPF opcija da postoji rješenje za sve! Da bi zaštitila lice, često je prikladno pronaći višenamjenski proizvod s uključenim zaštitnim faktorom. Na primjer, potraži hidratantnu kremu s dodatkom SPF-a ako želiš olakšati svoju rutinu.

Jedna takva upravo je CeraVe hidratantna njega za lice SPF 25. Ova izuzetno lagana krema ključni je dio svake jutarnje rutine njege kože - a  hidratantna krema sa širokim spektrom SPF-a presudna je za zaštitu kože od oštećenja UVA i UVB zraka. Sadrži 3 esencijalna ceramida za zaštitu prirodne barijere kože te hijaluronsku kiselinu zbog čega istovremeno hidratizira te pomaže očuvati i zaštititi barijeru kože lica.

CeraVe hidratantna njega za lice SPF25 jutarnji je multitasker za njegu kože koji pruža zaštitu od UVA i UVB zraka, a lako se maže i brzo se upija pa nećeš imati problema nakon nje savršeno nanijeti make up.  . 

Održavaj kožu hidratiziranom

Iako se svakodnevno moraš pobrinuti o dovoljnom unosu tekućine u organizam, tvojoj koži i dalje treba dodatni poticaj vlage. To uglavnom uključuje upotrebu zaista učinkovitih proizvoda za njegu kože u tvojoj svakodnevnoj rutini. 

S osnovnog kozmetičkog stajališta, hidratizirani ten izgleda zdravije i doprinosi mladolikom izgledu. Imati dobro hidratizirano lice pomoći će poboljšati elastičnost kože što će smanjiti pojavu bora. Dehidrirana koža također je manje otporna na iritante iz okoline. Kad je tvoja koža potpuno hidratizirana, sposobna je učinkovitije se boriti i izbacivati toksine jer tvoje stanice dobivaju maksimalnu količinu hidratacije koja im je potrebna da bi najbolje funkcionirale. Kako bi se pobrinula za hidrataciju svoje kože, bilo bi dobro da i u dnevnu, ali i večernju rutinu uvrstiš proizvode koji će se pobrinuti za hidrataciju i obnovu tvoje kožne barijere. CeraVe PM facial moisturizer je noćna krema s niacinamidom koja će tvojoj koži donijeti sve potrebne sastojke.
 

Koži je potrebna vlaga danonoćno, ali možda će joj trebati i druge stvari - one koje je umiruju. Noćnom kremom koja sadrži  niacinamid, koji smiruje kožu dok spavaš, plus hijaluronsku kiselinu i ceramide, možeš pomoći koži da bude hidratizirana i obnavlja kožnu barijeru dok spavaš.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr