10 parfema kojima ćete ga zavesti

promo
Svaka sezona ima svoj miris, s kojima zavodiš ovo ljeto?
Vidi originalni članak

Vrijedi li i za tebe ona "novo ljeto, novi miris"? Mnogi brendovi baš za ljeto izdaju limitirane edicije svojih poznatih parfema koji su više prpošni, slatki i zavodljivi, i kao takvi idealni za vruće ljetne dane i noći. Istina, većina je baš jako voćnih ili cvjetnih, ali u tom moru se zna pronaći i kakav vrlo osvježavajuć ili zelen miris, štoviše, i kakav mračni i zagušljiv! Parfem biraj po osjećaju, po osobnosti, ali i po tome kako ti stoji na koži; upravo zato svaki od ovih parfema prije kupovine nosi na ruci barem jedan dan - ubrzo ćeš biti sigurna je li na tebi on miriši baš onako kako bi trebao - i tako osvaja sve oko sebe!

via GIPHY

 

1) Juicy Couture "Viva La Juicy Glacé" - Ovaj floralno voćni parfem nije baš tipično ljetni, iako ima tu vibru. Njegove citrusne note i "hladno" lišće daju evociraju hladnu ljepotu, dok tijelo od buketa bijeloga cvijeća i baza s orijentalnom vanilijom daju mu tu toplinu. 

2) Bvlgari "Goldea The Roman Nights" - Treći parfem u Goldea liniji je slatki orijentalno-cvjetni parfem koji podsjeća na tatinu kolonjsku vodicu, ali ima ženstvenost maminog parfema; pretpostavljaš edgy je i vrlo seksi! Neke od nota su vetiver, pačuli, ruža, crni papar i bergamot.

3) Valentino "Donna Acqua" - Gorko slatke note kruške i badema ukrašavaju floralno srce ovog vrlo ženstvenog i slatkastog parfema. Idealan je za dnevne dejtove!

4) Prada "Candy Floss" - Ima li što više nevino seksi od mirisa lizalice? Prada izdaje novi parfem s mirisom svoga sjajila, čija je okosnica slatko kisela trešnja. Uz nju, javlja se narančin svijet, pa i gurmanska baza koju čine vanilija, badem i mošus. 

5) Yves Saint Laurent "Mon Paris" - Parfem inspiriran Parizom mora biti romantičan! A još je inspiriran i zaljubljivanjem... Ovaj parfem je lakša i poletnija verzija originala, a njegov miris je bijeli chypre. Elegantan je i sofisticiran.

6) Tom Ford "Sole di Positano" - Luksuzan parfem koji osvaja mirisom citrusa odstajalih na suncu. Zvuči fantastično, kao i sve što dotakne Tom Ford. Ovaj parfem je zavodljiva asocijacija na talijansku obalu, a to postiže miksom noti poput talijanskog bergamota, limuna, mandarine, shiso lista...

7) Moschino "Pink Fresh Couture" - Još jedan svježi miris iz ironične, ali humoristične Moschino kolekcije parfema. Ovaj parfem je za sporty chic djevojke koje vole svježinu, koja se tu postiže miksom citrusa, cvijeća i drvenastih noti. 

8) Viktor & Rolf "Bonbon Spring Summer" - Originalno, ovaj V&R parfem je vrlo gurmanski, a njegova neodoljiva nota karamele baš grije svojom jačinom. Ovaj Bonbon je njegova lakša verzija, gdje karamela postaje glatka poput svile, a osvježena je skupinom citrusa. Podsjeća jako na klasične ljetne Escada parfeme. Vidimo ga na dobro after beach partyju...

9) Lancome "La Vie est Belle Bouquet de Printemps" - Ovo je parfem za klasičarke! Sastoji se tek od tri sastojka, ali tri vrlo moćna sastojka: Jasmina, narančina cvijeća i bergamota. On će osvojiti sofisticiranošću, baš jer nije tipično ljetni!

10) Giorgio Armani "SKY di Gioia" - Parfem s mirisom nade, inspiriran izlaskom sunca nad morem. Pretpostavljaš na što miriše? Na svijeće, osvježavajuće, s malo voćnih noti. Najviše se osjeti ružičasti božur, pa litchi, a onda i ruža. Zaista je sanjiv... Za romantičarke!

Posjeti Miss7.24sata.hr