50 haljina iz snova na jednom mjestu

Davor Puklavec/ Pixsell
Poznati hrvatski dizajner Boris Pavlin u subotu 29.09. u zagrebačkom muzeju Marton obilježio je presjek svog rada i sudjelovanja na Cro A Porteru izlažući svoje jedinstvene haljine, komadi o kojima sanja svaka žena.
Vidi originalni članak

Haljine su izrađivane gotovo u potpunosti ručno, a uzdahe mame čipkom i intrigantnim uzorcima načinjenim od kristala.

Retrospektiva radova dizajnera predstavlja 50 haljina koje će hrvatskoj javnosti biti dostupne tjedan dana, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Boris Pavlin je nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta nastavio školovanje na prestižnom talijanskom Istituto Marangoni u Milanu, a hrvatskoj publici se predstavlja po prvi put 2005.godine. Poznat je po svojimbajkovitim haljinama koje su svaka za sebe malo umjetničko djelo.

Izložbu su posjetile brojne osobe iz društvenog života poput Leone Paraminski, Edite Misirić, Kristine Bradač, Martine Podgorski, Matije Vuice, dizajnerica modnog brenda Boudoir, Luke Grubišića i mnogih drugih.

Na ovaj način započelo je obilježavanje XX. Jubilarne sezone Cro A Portera koje se nastavlja 1.10. izložbom „Suture, strukture, teksture“ koju potpisuje dizajnerica Ksenija Vrbanić koja stoji iza brenda XD Xenia Design.

U galeriji detaljnije pogledajte kako je bilo na izložbi Borisa Pavlina...

Posjeti Miss7.24sata.hr