Stars

Kći Ume Thurman je odrasla i već glumi, no je li više nalik mami ili slavnom tati?

  • Maya Hawke (21), kćerka slavnih glumaca Ume Thurman i Ethana Hawkea, nova je mezimica Hollywooda
  • Mlada glumica trenutačno je zvijezda treće sezone popularne serije 'Stranger Things', a uskoro ćemo je moći gledati i na filmskom platnu
  • Uz glumačku, uspješno gradi i glazbenu karijeru, a okušala se i u modelingu

Maya Hawke novo je ime u Hollywoodu!  Prezime ti možda zvuči poznato, a kako i ne bi kada je riječ o kćeri slavnih glumaca Ume Thurman i Ethana Hawkea. Njezini roditelji su svojedobno činili jedan od najslavnijih svjetskih parova s kraja 90-ih, no njihova ljubav ipak nije bila dovoljno jaka te su se rastali 2005. godine. Unatoč rastavi ostali su u dobrim odnosima zbog svoje djece, kćeri Maye i četiri godine mlađeg sina Levona. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Riješi kviz i otkrit ćemo ti kakva si na plaži! Možda se iznenadiš! Rubrika Life&style Life&style

Poteškoće u školi

Maya Ray Thurman Hawke je odrasla je u New Yorku, daleko od svjetla reflektora, i tek bi povremeno s roditeljima posjećivala premijere filmova i crvene tepihe. U mladosti je zazirala od javnog života te je vrijeme voljela provoditi daleko od grada u prirodi. Tijekom školovanja je zbog  disleksije imala značajnih problema s učenjem pa nije bila ni ljubiteljica učenja ni knjiga, ali je zato obožavala pozornicu.
‘Pred kraj srednje škole nisam znala što bih i kako dalje. Nisam znala što želim i koju diplomu priželjkujem. Dok su drugi učili za završni ispit i vrijedno pripremali svoje papire za buduće školovanje, mene je jedino veselilo otići u školsko kazalište u kojem sam ionako aktivno sudjelovala tijekom cijelog školovanja. Valjda sam tada shvatila da to volim i sama sebi rekla – zašto se opirati?’ - opisala je za Elle svoj odabir karijere.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Treća generacija modela u obitelji

Poput majke i bake, 21- godišnja Maya se neko vrijeme bavila modelingom te je krasila i naslovnicu Voguea, a sudjelovala je i u video kampanji za donje rublje Calvina Kleina. Snimanje je održano pod redateljskom palicom poznate Soffije Coppole koje je za mladog modela imala samo riječi hvale te ju je čak odabrala za ulogu Ariel u ekranizaciji "Male sirene", no studio je na kraju za tu ulogu ipak izabrao Chloe Grace Mortez. Ipak, Maya nije trebala žaliti za propuštenom prilikom jer je sam projekt neslavno propao, a njoj su zaredali glumački pozivi i otvorile nove prilike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️❤️❤️❤️

A post shared by Maya Ray (@maya_hawke) on

 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Djeca supermodela: gdje su, što rade i jesu li nalik majkama potomci najljepših žena svijeta Rubrika Life&style Life&style

Uskoro i na filmu s Bradom i Leom

Mlada glumica svoju je prvu profesionalnu ulogu ostvarila 2017. godine kao Jo March u BBC-jevoj seriji "Male žene". Trenutačno je možemo gledati kao Robin u trećoj sezoni megapopularne Netflixove serije "Stranger Things", a uskoro će se po prvi puta pojaviti na filmskom platnu u dugoiščekivanom filmu "Dogodilo se jednom u Hollywoodu" u kojem su glavne uloge dodijeljene Bradu Pittu i Leonardu DiCapriju. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

"Ona je prava stvar"

Premda je od glumačke karijere prvotno zazirala, na kraju je popustila i odlučila kročiti putem svojih slavnih roditelja koji su tu njezinu odluku dočekali s oduševljenjem. Tako je ponosno otac Ethan putem društvenih mreža poručio: ‘Nekima od vas možda je promaknulo da je glumila prošle godine u BBC-jevoj adaptaciji 'Malih žena'. Neki su možda propustili i njezin angažman na Juilliardu. Znam i da je puno vas propustilo bezbroj srednjoškolskih produkcija, u krajnjem slučaju i ja sam ih propustio nekoliko, a ja sam joj otac. Dame i gospodo, upoznajte Mayu Hawke, ona je - prava stvar.' Njezina majka Uma je također vrlo ponosna na njezine uspjehe te joj rado pruža podršku i prati je na javnim događanjima, baš kao što je nekoć Maya pratila nju.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Glazba je na prvom mjestu

No, mlada djevojka tu ne staje te ističe kako su joj gluma i modeling samo posao dok joj je prava ljubav glazba. "Ne pokušavam reći da sam strašan glazbenik ili nešto slično - nisam. Ali ja volim glazbu i volim tekstove i pisanje pjesama i osjećam da ljudi nisu toliko zainteresirani za poeziju ovih dana, ali stihovi su način da se poeziju predstavi svijetu gdje znaju kako ga prihvatiti i kako apsorbirati ga." - otkrila je.
Nedavno je nastupala u Rockwood Music Hallu u New Yorku, a prilika da na ovoj prestižnoj lokaciji održi koncert otkriva da je bolje glazbenica no što ona sama vjeruje. Bez obzira na koji se pravac u karijeri na kraju odlučila vjerujemo kako će Maya biti itekako uspješna.

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0