Life&style

Probaj ovaj recept za najfiniju čokoladnu tortu!

Isprobaj jednostavan recept za Brownie tortu koja će u sekundi postati zvijezda Uskršnjeg stola. I da, doznaj zašto ju baš servirati na ovim tanjurima.

Voliš slatko, ali ne i komplicirane recepte? Onda je ova Brownie torta idealna za tebe! Osim što je jednostavna za pripremu, vjeruj nam na riječ, tvoje nepce ostati će bez riječi! Inače, ovaj recept dolazi uz novi Konzumov program vjernosti s kojim svoj stol možeš osigurati porculanskim tanjurima poznatog brenda Mehrzer. Pitaš se kako? Vrlo jednostavno - uz sakupljenih 15 naljepnica na promotivnom letku ekskluzivna ponuda obuhvaća jedinstveni set koji sadrži tri tanjura – plitki, duboki i desertni. Tanjuri Mehrzer svako jelo pretvaraju u jedinstven gastronomski doživljaj zahvaljujući elegantnom, svevremenskom dizajnu koji zadovoljava i najistančaniji ukus. Isto tako će i ovu ukusnu i jednostavnu tortu za koju ti donosimo recept, pretvoriti u neponovljivu gastro avanturu. Spremna? 

 | Autor:

Sastojci:
100 gr maslaca
400 gr čokolade
4 jaja
140 gr šečera
75 gr  oštrog brašna
75 gr glatkog brašna
150 grama oraha
2 dcl zaslađenog čaja od kamilice
Za preljev:
100 gr čokolade otopiti na pola dcl biljnog ulja. 

Priprema: 
Jaja i šečer pjenasto izmješaj, dodaj brašno pa sve zajedno promiješaj. 
Maslac i čokoladu lagano otopi na pari, pa dodaj u smjesu od jaja, šečera i brašna, promiješajt pa dodaj orahe i malo ruma (po želji) pa sve sjedini. 
Kalup za tortu premaži maslacem i posipaj brašnom. Izlij smjesu za tortu i peci u prethodno zagrijanoj pećnici, 20 minuta na 190 stupnjeva. Kad se ohladi, prelij ohlađenim čajem od kamilice, i preljevom od čokolade. Posluži uz šlag i uživaj. 

 

 

 

Photo: None

Komentari 0