Beauty

Ovo su trenutačno najprodavaniji parfemi na planeti - možda nađeš svoj novi signature miris

  • Postizanje statusa bestselling kultnog klasika je priznanje koje se dodjeljuje samo nekolicini parfema
  • Oni koji to uspiju su, usprkos tome što je odabir mirisa iznimno osoban i nije dovoljno samo napraviti najdugotrajniju formulu, dosegnuli holy-grail status
  • Od bezvremenskih klasika kao što je Chanel N°5, do nekih novijih, modernijih kandidata - otkrij što se sve nalazi na ovom popisu
  • Pročitaj više: Želiš mirisati skupo i otmjeno? 5 parfema ovog manje poznatog brenda bi mogla isprobati

Najbolji parfemi olfaktornog svijeta su goruća tema skoro svakog dana, tjedna, mjeseca i godine. Osiguravanje top mjesta kad se radi o globalnim bestsellerima u svijetu mirisa se ne događa preko noći. S doslovce tisućama i tisućama mirisa u konkurenciji, postizanje tog statusa kultnog klasika je priznanje koje se dodjeljuje samo nekolicini. A oni koji to dobiju, pa možemo reći da su dosegnuli status Svetog grala.

Možda vas zanima Charlotte Tilbury lansira kolekciju parfema koji mogu promijeniti raspoloženje - sami biramo kako ćemo se osjećati! Rubrika Beauty Beauty

Osjetilo mirisa je ukorijenjeno u dijelu mozga koji je zadužen za preživljavanje

Parfemi su nedvojbeno jedna od najosobnijih kategorija u svijetu ljepote. Dok bi neki ruž za usne s lakoćom mogao postići status kultnog klasika jer ima savršenu i dugotrajnu formulu te najraznolikiju kombinaciju nijansi, naš ukus kad se radi o parfemima ovisi o nekim duboko ukorijenjenim stvarima u našoj svijesti i podsvijesti te je pod velikim utjecajem naših osobnih iskustava i sjećanja.

Stručnjaci objašnjavaju kako je naše osjetilo mirisa ukorijenjeno u primalnom dijelu našeg mozga koji je zadužen za preživljavanje. Nije povezan kroz talamus, gdje su integrirane sve ostale senzorne informacije. Umjesto toga, prenosi se u amigdalu, dio limbičkog sustava koji pomaže u obradi naših svakodnevnih emocija. Nijedno od naših drugih osjetila nema tako izravnu i intimnu vezu s područjima mozga koja obrađuju emocije, asocijativno učenje i pamćenje. Dakle, da, mirisi koji nas privlače i koje nakon toga odlučimo prskati po našim zapešćima doista su posebni.

Možda vas zanima Najveća niche parfumerija u Europi otvorena je u susjedstvu. Takav luksuz rijetko viđamo Rubrika Beauty Beauty

15 najboljih ženskih parfema u 2024. godini

Pa kako onda, s našim osjetilom mirisa koje je tako izrazito osobno, parfemi dobivaju masovan broj sljedbenika diljem svijeta, s milijunima bočica koje lete s polica od New Yorka do Australije? Toliko su dobri u predviđanju naših mirisnih potreba da im rijetko tko može odoljeti. Ovo su neki od najprodavanijih parfema za žene na svijetu među kojima se nalaze bezvremenski klasici kao što je Chanel N°5 te neki noviji, moderniji kandidati.

DIOR J'adore Eau de Parfum

 | Autor: Foto: Douglas (94,89 €)

J'adore Eau de Parfum je Diorov jedinstveni cvjetni mirisni buket s vlastitim potpisom. Ovo cvjetno remek-djelo kombinira senzualne i lagane cvjetne note u čarobnom, tajanstvenom mirisu. J'adore objedinjuje najljepše cvijeće iz cijelog svijeta. Uključuje ylang-ylang s voćnim i egzotičnim notama, bugarsku i tursku esenciju Damask ruže, Grasse Jasmin absolute, indijski Sambac Jasmin i tuberozu iz Indije. Ovaj dragocjeni cvjetni buket obogaćen voćnim notama pruža neusporedivu zavodljivu senzualnost, a bočica je jednako ženstvena kao i parfem. U obliku je senzualne, ženstvene amfore i ukrašena je legendarnom Maasai ogrlicom koja ju elegantno obavija poput komada nakita oko ženskog vrata.

Ariana Grande Cloud

 | Autor: Foto: dm (43,90 €)

Cloud by Ariana Grande sanjiv je, primamljiv i jednostavno neodoljiv. Na početku se nježno mirisni cvjetovi lavande isprepliću sa sočnim kruškama i začinskim, svježim bergamotom. Dašak kokosa, uparen s raskošnim slatkim notama pralina i egzotičnim mirisom orhideje i vanilije, čini srce ovog parfema doživljajem za sva osjetila. Intenzivni mošus stapa se s plemenitim drvećem u bazi kako bi stvorio neodoljivu završnicu koja očarava ne samo onoga tko nosi miris nego i sve oko njega.

Prada Paradoxe

 | Autor: Foto: Makeup.hr (66,90 €)

Prada Paradoxe utjelovljuje srž neodredivog ženskog ideala brenda Prada koji se uvijek razvija, žene koja nikad nije ista, ali je uvijek svoja. Ovaj avangardni prepoznatljivi miris osmišljen je na temelju bezvremenskog buketa bijelog cvijeća i dolazi u kultnoj, ali neočekivanoj trokutastoj bočici te tako obuhvaća sve paradoksalne dimenzije mirisa i ličnosti. U njemu se nalaze dominantne note gorke naranče i jasmina te bezvremenski cvjetni tonovi buketa bijelog cvijeća kojima su kontrast avangardne prepoznatljive arome Ambrofix™ i Serenolide™ spajaju se kako bi se stvorio intiman i dugotrajan trag parfema kojim prevladava živahna toplina. Svijet tehnologije svjedoči tome kako Prada Paradoxe istražuje prirodu uz pomoć inovacija, osmišljenih posebno za brend, kojima se miris prikuplja iz pupoljka cvijeta gorke naranče prije nego on prolista. Isticanjem njegove cvjetne, intenzivne i svježe note postiže se nova svježina.

Možda vas zanima Parfemski svijet ima novog mezimca: Acne Studios by Frédéric Malle luksuzni je cvjetni miris koji osvaja Rubrika Beauty Beauty

Frederic Malle Portrait of a Lady

 | Autor: Foto: Parfumerija Lana (189,00 €)

Dočaravajući eleganciju i staloženost, Portrait of a Lady Frédérica Mallea ima bezvremensku gracioznost ikona kroz stoljeća - od glavne protagonistice Henryja Jamesa do princeze Grace od Monaka. Nastojeći uhvatiti bit osobe koja ga nosi, od njezinog držanja do pogleda, njezine vedrine i samopouzdanja, Portrait of a Lady redefinira značenje riječi "dama". Nema ničeg suptilnog u ovoj opojnoj mješavini turske ruže (400 cvjetova u bočici od 100 ml), pačulija, sandalovine i tamjana - ova odvažna mješavina puna je karaktera. Mirisne note povezuje prekrasno izbalansiran akord crnog ribiza, toplog klinčića i maline, što nam daje rezultat prepun šarma i seksipila.

Yves Saint Laurent Black Opium

 | Autor: Foto: Fabuspot (80,00 €)

Parfemska voda Yves Saint Laurent Black Opium očarat će te svojom senzualnošću i ženstvenošću. Radi se o orijentalnom mirisu za energične i samouvjerene žene, a pogodan je za nošenje u svakoj prilici. Miris otvaraju voćne note kruške isprepletene s cvijetom narančina drveta i začinjene ružičastim paprom. Intenzivno srce mirisa odlikuje kava uz note jasmina, dok i bazi dominira topla vanilija. Miris Yves Saint Laurent Black Opium inspiriran je glazbom, a njegova mirisna kompozicija predstavlja tajanstveno izražavanje unutarnjih potreba, senzualnosti i nesputanog pristupa svakodnevnom životu.

Kilian Paris Love Don't Be Shy

 | Autor: Foto: Parfumerija Lana (262,00 €)

Ovaj vjetni miris poziva na korištenje svaki dan svojim nježnim absolutom cvijeta naranče, sočnim cvijetom kozje krvi i ruže koji su isprepleteni slatkoćom raskošnog akorda sljeza, dok toplu bazu čini ambra koja daje dašak senzualnosti. Od ruže do tuberoze, od narančinog cvijeta do gardenije - cvjetovi Kiliana sastavljeni su poput ovisnosti o narkoticima. Parfumer koji je kreirao ovaj nezaboravni miris je Calice Becker.

Možda vas zanima Još jedan Zara dupe! Savršen je za one koji vole Jean Paul Gaultier La Belle parfem s notama kruške Rubrika Beauty Beauty

Giorgio Armani Sì

 | Autor: Foto: dm (65,90 €)

Ovaj parfem je kreiran za karizmatične, modno osviještene predstavnice nježnijeg spola. Kombinacija cvjetnih nota, crnog ribiza i frezije je uvod u mirisni koncert koji će u svakome probuditi niz emocija i pomoći nam reći "da" slobodi, snovima, ljubavi i samima sebi. Uz ovaj talijanski parfem osjećat ćeš se chic bez obzira na okolnosti. Slatke note crnog ribiza u gornjim notama omotat će te oko malog prsta, potom će njihov intenzitet ublažiti note frezije i ruže, a za savršen završetak pobrinut će se drvenaste note ambroksana, pačulija i tople vanilije u bazi parfema.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

 | Autor: Foto: Parfumerija Lana (245,00 €)

Baccarat Rouge 540 nastao je kao rezultat susreta Maison Francis Kurkdjiana i Baccarata povodom proslave 250. rođendana proizvođača kristala. Drvenasti miris ovog parfema oslobađa poetičnu alkemiju - tu se nalaze note jasmina i šafrana koje pojačavaju mineralne note ambergrisa i drvenaste note svježe rezanog cedra. Uglađen, Baccarat Rouge 540 eau de parfum, miluje kožu poput šapata jantara i drvenastog cvijeća.

Lancôme La Vie est Belle

 | Autor: Foto: Lancôme (82,00 €)

Ovaj parfem utjelovljuje Julia Roberts, a predstavlja jedinstvenu posvetu ljepoti života. Kreirala su ga tri vodeća francuska parfumera iz dragocjenih sastojaka, stvorivši originalan i prepoznatljiv olfaktorni potpis. Firentinski iris pallida jedan je od najskupljih sastojaka koje koriste parfumeri, a koji se nalazi u gornjim notama ovog klasika. Bazne note mirisa La Vie est Belle uključuju ambru, pačuli, tonka grah i vaniliju te pokazuje dosad neviđenu raskoš, dok se u srcu mirisa nalaze cvijet naranče, jasmin i pačuli. Legendarni oblik bočice La vie est belle predstavlja slavni sourire de cristal - kristalni trag osmijeha u srcu bočice.

Možda vas zanima Ovaj osvježavajući miris zovu Mediteranom u bočici i divan je začin toplim sunčanim danima Rubrika Beauty Beauty

Guerlain Mon Eau de Parfum

 | Autor: Foto: Douglas (94,89 €)

Mon Guerlain je orijentalni miris inspiriran susretom parfumera i izuzetne žene kojoj se divio, a koja utjelovljuje sve nijanse žene današnjice. Guerlain parfumer je kreirao miris za nju, svaka od nota stapa se s kožom i uzdižu se zajedno u izuzetnoj kompoziciji koja predstavlja osobnost i karakter žene koja ga nosi, baš poput nevidljive tetovaže. Uvod mirisne kompozicije pripada osvježavajućem bergamotu i opojnoj lavandi koja svoje mjesto prepušta notama arapskog jasmina i dragocjene perunike u srcu mirisa. Na kraju ove mirisne priče ispratit će te note tahićanske vanilije i tople sandalovine.

Valentino Born in Roma Donna Intense Eau de Parfum

 | Autor: Foto: Martimex (120,00 €)

Otkrij novi miris Valentino Born in Roma Donna Intense jer je kao stvoren za one u potrazi za novom mirisnom avanturom. Born in Roma Intense miris na zavodljiv način miješa burbon vaniliju jantarnog tona s vibrantnim lavandinom i zadimljenim tonom vetivera stvarajući gotovo ovisnički doživljaj. Ovaj parfem odaje počast zalascima sunca u Rimu, izražava veličanstvenost tvoje osobnosti i otvara nova iskustva uz svoj jantarni fougère miris hipnotičkih nota.

Chanel N°5

 | Autor: Foto: Notino (149,00 €)

Ovo je parfem s velikim "P", prava legenda među parfemima. Parfemska voda Chanel N°5 je najpoznatiji parfem svih vremena, kojeg je obožavala i slavna Marilyn Monroe. Iako je na tržištu već desetljećima, još uvijek nema ozbiljniju konkurenciju zato što kvaliteta, stil i ženski šarm nikada neće izaći iz mode. Kreiran 1921., ovaj parfem sadrži puderaste, cvjetne i drvenaste note te je idealan za svečane prigode. Gornje note uključuju aldehide, ylang-ylang, neroli i citruse. Nakon njih stupaju na scenu nježne note ruže, đurđica i jasmina. Parfem počiva na bazi od jantara, gurmanske vanilije i tople sandalovine s orijentalnim notama pačulija.

Le Labo Santal 33

 | Autor: Foto: Parfumerija Lana (198,00 €)

Santal 33 je miris iz Le Laba koji je godinama pri samom vrhu najprodavanijih parfema, stoga je uistinu zaslužio kultni status. Ovaj uniseks miris kombinira tople, drvenaste note sa suptilnom dozom začina, što rezultira zadivljujućom i sofisticiranom aromom. Savršen je izbor za one koji su obožavatelji bogatih i dugotrajnih mirisa koji ih izdvajaju iz gomile. Sa svojom popularnošću među muškarcima i ženama, Santal 33 postao je signature miris za brojne ljude diljem svijeta.

Možda vas zanima Primer za parfeme novi je proizvod uz koji će miris na koži trajati do 24 sata! Rubrika Beauty Beauty

Calvin Klein Eternity

 | Autor: Foto: Douglas (67,69 €)

Eternity je poput ode vječnoj ljubavi koja na vrhu sadrži note citrusa, frezije i kadulje. Nakon toga se kao prekrasan buket otvaraju mirisi ljubičice, đurđice, jasmina, ljiljana, karanfila i ruže. Nježni dodir egzotične sandalovine, mošusa i akord ambre u bazi mirisa, traju sve do kraja dana. Parfemska voda Eternity na tržištu je od 1988. godine i ona je interpretacija ljubavi i romantike Calvin Kleina. Moderni cvjetni miris je inspiriran vjenčanim dijamantnim prstenima koje, kao i sami miris, najbolje opisuje jedna riječ – vječnost.

Carolina Herrera Good Girl

 | Autor: Foto: Notino (74,00 €)

Ovaj orijentalno-cvjetni parfem može se nositi svaki dan jer ti nikad neće dosaditi njegove note badema, koje se prve mogu osjetiti u ovoj mirisnoj kompoziciji, a koje izazivaju novu ovisnost u nama. Potom, samouvjereno i hrabro, dolaze akordi dragocjene tuberoze iz srca parfema, koji mu daju dubinu i zavodljivost. Do savršenog senzualnog užitka dovodi nas topli miris tonka graha i esencija kakaa u bazi parfema. Ovaj parfem je reprezentacija dualnosti jedne žene - njezina hrabrost i zavodljivost, prirodna elegancija i tajanstvenost. Jedinstvenosti parfema Good Girl doprinosi i njegov nezamjenjiv flakon - crna cipela na vrlo visokoj potpetici koja daje prekrasan pečat ovoj parfemskoj vodi. Priču djevojke koja hrabro kaže: „It’s so good to be bad“, utjelovila je manekenka Karlie Kloss.

Photo: Instagram @eleanorpendleton

Komentari 0