Beauty

Vodice za lice koje ćete obožavati ovog ljeta

Ljetne sparine naprosto nas zovu da isprobamo zamamne vodice za lice s mirisom egzotičnog voća ili cvijeća i osvježimo se barem na taj trenutak. Ali vodice za lice su zaista i više od toga!

Vodice za lice svakako je popularizirao Instagram i mnogobrojne beauty vlogerice koje se teatralno u njima kupaju prije ili nakon završavanja svakog make up looka. Naoko iste, a u stvari drastično različite, vodice za lice istovremeno mogu rješavati kožne probleme, njegovati, fiksirati šminku, pojačati ili smanjiti mat efekt make upa, osvježavati, pripremati kožu za šminkanje... Prije nego li odlučiš kupiti jednu vodicu jer je vrlo popularna, saznaj sve o postojećim vrstama vodica, pa odaberi onu koja će ti uistinu i pomoći. Vodice ćemo podijeliti na tri najtipičnija, i najkorištenija, oblika: Vodice za hidrataciju, hidrolati i fiksatori. 

1) Vodice za hidrataciju - Ove vodice najčešće koristimo za pripremanje kože za šminku, kao dodatna hidratacija i njega kože, ali i kao sredstvo osvježenja kože tijekom dana, posebice ako je dugo izložena suncu. Ovakve vodice sadrže mješavinu vitamina i sastojaka koji pospješuju izgled naše kože. Posebno su popularne vodice s ružom i lavandom, zbog svojih hranjujućih i anti-stres djelovanja, ali i termalne vode poput one od Avenea, koja je daleko najpopularnija na tržištu. 

 | Autor: promo promo

1) Avene Eau Thermale - 29,94 kn; 2) Eminence Stone Crop Hydrating Mist - 269 kn (wow-junkie.com); 3) Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist - 21 funta (cultbeauty.co.uk)

2) Hidrolati - Laički rečeno, hidrolati su vodice za lice koje uistinu rješavaju probleme. Hidrolati su u stvari cvjetne vodice koje su nusprodukti kod stvaranja eteričnih ulja, a najbolje su kada se koriste 100% čiste. One su lako kvarljive i nestabilne, pa ih se treba brzo trošiti, ali zato mogu pomoći kod psorijaze, dermatitisa, rozaceje, protiv bora, alergija, popucalih kapilara i još mnogo toga. Najbolje ih je nabavljati u dućanima s bio hranom, organskom kozmetikom i ljekarnama. 

 | Autor: promo promo

1) Florihana BIO hidrolat divlje ljekovite lavande - 94,90 kn (terra-organica.hr); 2) Oshadhi BIO hidrolat Smilje - 90 kn (terra-organica.hr); 3) Dea Flores Čajevac hidrolat - 82 kn (deaflores.com)

3) Fiksatori - Iako oni to nužno nisu, tržište je preplavljeno i proizvodima za fiksiranje šminke. Ove vodice za lice su miks sastojaka koji rade na hidrataciju, dodavanju minerala i vitamina, učvršćivanju šminke, davanju tzv. dewy ili pak sasvim mat izgleda ili jednostavno na pojačavanju pigmenata i stapanju šminke s kožom. Ovakve vodice možeš koristiti kao primer za lice, ali i kao završni touch. One transformiraju šminku, to ti garantiramo!

 | Autor: promo promo

1) MAC Juicy Fruity Prep+Prime Fix+ "Coconut" - 149 kn; 2) Tatcha Luminous dewy skin mist - 48 dolara (tatcha.com); 3) Gerard Cosmetics Slay All Day setting spray "Peach" - 17 eura (beautybay.com)

Photo: promo

Komentari 0