Life&style

Veličanstvenu 'kadu s pogledom' iz stare njujorške kuće Gisele Bündchen rado bismo prisvojili

  • U prodaji je osvanula predivna gradska kuća u West Villageu na Manhattanu koja je nekoć pripadala Gisele Bündchen
  • Kuća izgrađena 1851. godine ima četiri kata stambenog prostora, uređen podrum, lift, prostrano dvorište koje nas je osvojilo na prvi pogled, terasu na trećem katu i čak sedam kamina na drva
  • Iako je svaka prostorija u ovoj veličanstvenoj kući posebna i jednako atraktivna na svoj način, kupaonica na najvišem katu i dnevni boravak s vrtom posebno su nas oduševili

Predivna gradska kuća smještena u West Villageu na Manhattanu koja je nekoć pripadala Gisele Bündchen našla se u prodaji po cijeni od gotovo 17 milijuna dolara. Gisele je spomenutu ljepoticu iz 19. stoljeća kupila 2005. godine kada ju je platila 5,8 milijuna dolara, a nakon što je u potpunosti renovirala, prodala ju je 2009. godine za 12,95 milijuna dolara trenutačnim vlasnicima.

 | Autor: Jon Nissenbaum Jon Nissenbaum  | Autor: Jon Nissenbaum Jon Nissenbaum

Smještena u Ulici Barrow, kuća izgrađena 1851. godine ima četiri kata stambenog prostora, uređen podrum, lift, prostrano dvorište koje nas je osvojilo na prvi pogled, terasu na trećem katu i čak sedam kamina na drva. Iako je prošla kroz temeljitu renovaciju, izvorni je izgled u potpunosti zadržan, no prostor je moderniziran ugradnjom novih prozora, krova, zvučnog sustava i rasvjete, a tijekom renovacije kuća je dobila i svoju knjižnicu. 

Možda vas zanima Vrtlarski alati, sjemenje i posude za slaganje ikebane upravo su stigli u Zaru Home Rubrika Life&style Life&style

Na gotovo 500 kvadrata, kuća ima četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama i dvije dodatne toaletne prostorije, a kompletan  četvrti kat pretvoren je u zasebni apartman s dvostrukim krovnim prozorima, ugradbenim ormarima, zasebnim prostorom za garderobu i jednom od najljepših kada koje smo ikada vidjeli. Smještena u samom srcu prostrane kupaonice, duboka kada obložena mramorom istinski je statement komad koji krade sve poglede i jedan od najljepših detalja ovog povijesnog zdanja. 

 | Autor: Jon Nissenbaum Jon Nissenbaum  | Autor: Jon Nissenbaum Jon Nissenbaum

Iako je svaka prostorija u ovoj veličanstvenoj kući posebna i jednako atraktivna na svoj način, upravo nas je spomenuta kupaonica posebno oduševila. I u njoj je smješten jedan od kamina, na svakom je kraju blok s umivaonikom i velikim ogledalom, a kroz prozore koji se protežu preko cijelog zida i dijelom preko krova, puca predivan pogled na okolne, jednako prelijepe zgrade. Dakako, zbog ogromnih prozora prostor se kupa u prirodnom svjetlu što mu također daje posebnu čar. 

 | Autor: Jon Nissenbaum Jon Nissenbaum

 | Autor: Jon Nissenbaum Jon Nissenbaum  | Autor: Jon Nissenbaum Jon Nissenbaum

Tik iza kupaonice, naš drugi najdraži dio je bez imalo dvojbe prostrani dnevni boravak koji se nadovezuje na kuhinju s otokom i blagovaonicu i iz kojega se direktno izlazi u predivno uređeno dvorište prepuno prirodnog hlada. Zidovi od stare cigle i drvene grede ovdje su u prvom planu i divno se stapaju s namještajem od tamnog drveta i kože te elegantnim krem komadima, a prostor je razigran leopard uzorkom i prstohvatom zelene boje. Iskreno, teško možemo zamisliti ikoga tko se u ovakvom prostoru ne bi osjećao kao doma. 

Možda vas zanima Proljetno uređenje doma: pročešljali smo najdraže trgovine i pronašli 60 neodoljivih komada! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Jon Nissenbaum
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobro izgleda nije loše