Life&style

Hrskav na vrhu, prozračan iznutra: Ovo je najbrži recept za crème brûlée, od samo 3 sastojka

  • Crème Brûlée, ukusni francuski desert u slobodnom prijevodu znači 'spaljena krema'
  • Ukusna je kombinacija nježne kreme s okusom vanilije i hrskavog sloja karamele te popularan desert diljem svijeta
  • Međutim, mi imamo recept za maksimalno jednostavno varijantu ovog deserta, za koju ti je potrebno samo tri sastojka

Crème Brûlée, francuska slastica poznata diljem svijeta o obično se sastoji od kremaste, lagano zaslađene smjese jaja, prekrivene tankim slojem karameliziranog šećeraPostoje brojni recepti za ovaj kolač, a postoje i brojni trikovi kako pojednostavniti i skratiti kuhanje ili pečenje određenog jela na internetu. Ovaj brzi i jednostavni recept za crème brûlée posebno nam se svidio jer ti ne treba ni vrhnje ni skupe mahune vanilije. I nema dodatnog plamenika za karamelizaciju šećera. Briljantno, zar ne?

Za dvije porcije potrebno je samo:

• 2 šalice sladoleda od burbon vanilije
• 2 žumanca
• 2 žličice šećera

Za ovu varijantu deserta crème brûlée potreban je sladoled od vanilije, jer sadrži sastojke potrebne za crème brûlée: vrhnje, mlijeko, šećer i mljevene mahune vanilije i/ili aromu vanilije. 

 | Autor: Unsplash/J.luis Esquivel Unsplash/J.luis Esquivel Foto: Unsplash/J.luis Esquivel

Možda vas zanima Savršena za dočekati goste: Recept za prefinu puding keks tortu Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

Najprije otopi sladoled u mikrovalnoj pećnici pa umiješaj žumanca. Zatim izlij smjesu u male vatrostalne zdjelice. Stavi ih u lim napunjen vodom (voda bi trebala dosezati otprilike do polovice zdjelica) i ostavi u pećnici 40 do 50 minuta na 170 stupnjeva (grijač gore/dolje).

Zatim gotovu kremu prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na oko dva sata. Prije posluživanja otopi šećer u tavi na srednjoj vatri i brzo prelij u tankom (!) sloju preko kreme.

Žirafa rolada Možda vas zanima Pahuljasto meka, čokoladna žirafa-rolada izgleda fenomenalno, a okus je još bolji Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash+ / Margaret Jazsowska
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    fino